Timp Liber

Leguma cu beneficii neștiute. Previne semnele de îmbătrânire, bolile de inimă și îi ajută pe diabetici

Leguma care previne semnele de îmbătrânire și bolile de inimă. Aceasta are multe beneficii pentru sănătatea noastră pe care puțini oameni le știu.

Leguma cu beneficii neștiute. Previne semnele de îmbătrânire, bolile de inimă și îi ajută pe diabetici Leguma cu beneficii neștiute. Previne semnele de îmbătrânire, bolile de inimă și îi ajută pe diabetici

 

 


Nu doar că ne ajută să arătăm bine prin prevenirea semnelor de îmbătrânire, dar are și beneficii medicale care previn bolile de inimă.

 


De asemenea, această legumă este recomandată pentru bolnavii de diabet.

Leguma care poate să facă toate aceste lucruri este dovleacul. Având în vedere cât de bogat este în antioxidanți, dovleacul te ajută să-ți menții frumusețea pielii, prevenind semnele de îmbătrânire precum apariția ridurilor și a petelor pe piele.


Totodată, conform csid.ro, semințele și nucile dovleacului sunt bogate în compuși precum fitosteroli care sunt recunoscuți de medici pentru beneficiile în reducerea colesterolului „rău”. Leguma este atât de portocalie fiindcă mai conține caroten, un fitonutrient care e convertit în vitamina A și previne bolile de inimă.

CITEȘTE ȘI:


Leguma cu beneficii pentru inimă. Îmbunătățește vederea, are proprietăți anti-cancer și protejează vasele de sânge


Condimentul ce acționează ca un antiinflamator și combate răceala. Previne bolile de inimă și cheagurile de sânge

Leguma care previne semnele de îmbătrânire și bolile de inimă. Ajută bolnavii de diabet

Dovleacu, leguma care previne semnele de îmbătrânire și bolile de inimă, este bună și pentru bolnavii de diabet.

În anul 2011, un studiu a arătat că semințele de dovleac folosite alături de semințele de in pot ajuta în cazul complicațiilor diabetice, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol, relatează doc.ro. Totodată, semințele acestei legume ajută bolnavii de diabet să își gestioneze mult mai benefic nivelul glucozei din sânge.


În același timp, leguma care previne semnele de îmbătrânire și bolile de inimă are și alte beneficii neștiute, precum reglarea somnului. Aceasta ajută în cazul insomniilor datorită conținutului bogat în magneziu.

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul ce reduce colesterolul, bun pentru slăbit. Scade tensiunea arterială și are proprietăți anti-cancer, anti-bacteriene

Ceaiul care previne cancerul și întărește oasele. Stimulează sistemul imunitar, nervos și te ajută să slăbești rapid

abonare newsletter