Timp Liber

Alimentul care previne boala Alzheimer. Protejează sistemul cardiovascular și mărește speranța de viață

Alimentul care previna boala Alzheimer și protejează sistemul cardiovascular este unul consumat de români în perioada sezonului rece.

Alimentul care luptă împotriva bolii Alzheimer Alimentul care luptă împotriva bolii Alzheimer

 

Pe lângă că previne boala Alzheimer, acest aliment mărește speranța de viață. 


Potrivit doc.ro, nucile ar trebui să fie prezente cât mai des în dieta de zi cu zi, deoarece consumul lor aduce multe beneficii asupra organismului. Nucile conțin o mulțime de minerale și vitamina care ne ajută să trecem peste sezonul rece.

CITEȘTE ȘI:


Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și te ajută să slăbești

Fructul cu 100 de beneficii pentru organism. Tratează răceala și luptă împotriva depresiei


 

Nucile, alimentul care previne boala Alzheimer

Multe persoane evită să consume nuci din cauza conținutului ridicat de grăsimi și calorii, însă acestea sunt o gustare sănătoasă. Studiile de specialitate arată că nucile conțin grăsimi bune pentru organism, antioxidanți, multe vitamine și minerale, cât și alte substanțe nutritive esențiale pentru menținerea sănătății.


Conform unor studii, iubitorii de nuci au o probabilitate mult mai mică de a muri prematur, din cauza bolilor respiratorii, cardiovasculare, de obezitate, de diabet de tip 2, cancer și scade riscul de producere a bolii Alzheimer.

Nucile ajută și la scăderea colesterolului rău din sânge și mărește speranța la viață. Pe lângă acestea, datorită cantității mari de acizi grași Omega-3, nucile ajută organismul în lupta cu artrita și astmul.


Alimentul care previne boala Alzheimer și ajută sistemul cardiovascular

Medicii recomandă celor care au probleme cu somnul să consume cât mai multe nuci. Melatonina din nuci contribuie la un somn calitativ și odihnitor, iar Omega-3 ajută la combaterea stresului și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Pe lângă aceste beneficii, nucile, alimentul care ajută sistemul cardiovascular, ajută la reducerea inflamațiilor. Acest lucru este datorat polifenolilor din compoziție.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care previne cancerul și îmbătrânirea prematură. Este VEDETA sezonului rece

Condimentul care previne infarctul. Scade riscul de pietre la rinichi și te ajută să slăbești rapid

Ultimele Stiri
abonare newsletter