Timp Liber

Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Scade tensiunea arterială și previne diabetul

Aliment care te ajută să pierzi din kilograme, scade tensiunea arterială și previne diabetul. Acest aliment are multe beneficii pentru organism, dacă este consumat în cantități moderate.

Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Scade tensiunea arterială și previne diabetul Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Scade tensiunea arterială și previne diabetul

 

 


Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme este ardeiul iute. El este un adjuvant natural pentru sănătate, însă, în anumite condiții, consumat în cantități mari poate avea și efecte nedorite asupra sănătății noastre.

 


Potrivit doc.ro, ardeiul iute roșu este folosit în multe bucătării din toată lumea pentru gustul său picant și înviorător, precum și pentru virtuțile sale terapeutice. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Conform unui studiu realizat în Italia, persoanele care consumă ardei iute cu regularitate au un risc de deces de cauză cerebrovasculară și cardiovasculară cu 23% mai mic față de al celor care nu au inclus acest ingredient în alimentația de zi cu zi.


Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Scade tensiunea arterială

Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Capsaicina, principalul compus din ardeiul iute, reduce senzația de foame și stimulează arderea grăsimilor. Potrivit ultimelor studii, 10 grame de ardei iute roșu pot crește semnificativ arderea grăsimilor atât la bărbați, cât și la femei.

Totodată, ardeiul iute are efecte benefice asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. 


Pe lângă beneficiile menționate mai sus, alimentul care te ajută să pierzi din kilograme are un conținut ridicat de betacaroten. Două lingurițe de ardei iute pisat furnizează aproape 50% din cantitatea zilnică de vitamina B, necesară organismului. 

CITEȘTE ȘI:

Fructul supranumit „fructul zeilor”, cu multe beneficii pentru organism. Îmbunătățește vederea și scade tensiunea arterială

Ceaiul care tratează răceala și te ajută să slăbești. Are proprietăți anti-cancer și anti-îmbătrânire

Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Previne diabetul

Ardeiul iute, alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Conform csid.ro, consumul regulat de ardei iute poate preveni diabetul de tip 2. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică arată că, dacă este consumat în mod regulat, ardeiul iute reduce nevoia organismului de secreţie a insulinei, reducând astfel nivelul glucozei din sânge după mese.

Chiar dacă ardeiul iute are multe beneficii pentru organism, consumat în cantități mari poate provoca dureri severe, inflamații, umflături și roșeață la nivelul pielii. Pentru unele persoane ardeiul iute poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă.

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care reduce senzația de foame și scade tensiunea arterială. Întărește sistemul imunitar și calmează tusea

Ceaiul care îmbunătățește sănătatea oaselor și dinților. Reduce colesterolul și te ajută să slăbești

Ultimele Stiri
abonare newsletter