Timp Liber

Stații de autobuz cu nume amuzante din Cluj-Napoca: Frumoasa, Cocoșul de Aur, Senină. Ce alte denumiri interesante mai sunt?

În Cluj-Napoca regăsim o mulțime de stații de autobuz cu nume interesante, ciudate sau chiar amuzante. Astfel, o călătorie cu transportul în comun poate să devină încântătoare datorită acestor denumiri.

Autobuz care se oprește la stația Vlad Țepeș din Cluj-Napoca / Foto: monitorulcj.ro Autobuz care se oprește la stația Vlad Țepeș din Cluj-Napoca / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Majoritatea denumirilor de stații de autobuz sunt simple, obișnuite, însă din sutele de nume regăsim și câteva care ne atrag atenția și ne pot fascina.

 


De la denumiri de flori, precum stația Violetelor (Colonia Borhanci), Trandafirilor (Dâmbul Rotund), Crinului (de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Mărăști) ori stația Petuniei (din cartierul Grigorescu), până la nume de domnitori și voievozi ca Vlad Țepeș (Someșeni), Iancu de Hunedoara (Grigorescu), Voievodul Gelu (în Colonia Borhanci) și Voievodul Menumorut (aflată tot în Colonia Borhanci).

Multe alte stații de autobuz au preluat nume de personalități românești care au avut un impact major pe parcursul vieții lor, însă, pe lângă stații cu nume de lideri și inventatori, mai regăsim și denumiri cu care oamenii de rând pot să relaționeze mai mult. Din Mănăștur poți să te urci într-un autobuz și din stația Ciobanului, iar în Gruia o regăsești pe cea a Vânătorului.


Tot din Gruia poți să aștepți autobuzul în stația Trâmbițașului, iar aproape de piloți, în proximitatea Aeroportului Internațional Cluj din Someșeni, regăsim stația Planoarelor.

Călătoria cu autobuzului prin municipiul Cluj-Napoca poate să devină și de-a dreptul haioasă, în special dacă ajungi la stația Cocoșul de Aur din Mănăștur, care din fericire se află destul de departe de Abator (amplasată în Mărăști).


În „orașul de cinci stele” al Transilvaniei mai regăsim și denumiri precum stația Frumoasa, stația Farmec sau Înfrățirii. Nu lipsesc nici denumiri ca stația Senină (Dâmbul Rotund), în proximitatea căreia se află cea a Soarelui. Mai departe, în cartierul Europa, este amplasată stația Luminii, iar prin cartierul Mărăști regăsim stația Răsăritului. Toate aceste denumiri descriu perfect vremea și momente din zile tipice ale anotimpului în care ne aflăm chiar acum și, deloc surprinzător, există și o stație de autobuz cu această denumire în Mănăștur - Primăverii.

Nu în ultimul rând, în orașul de pe Someș este normal să existe și stația Libertatea (pe strada Oașului), iar pentru patrioți între Bună Ziua și cartierul Andrei Mureșanu s-a amplasat stația Drapelului


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cele mai haioase denumiri de străzi din Cluj-Napoca. Viață de cinci stele pe strada Veseliei!

Cum se vor numi stațiile metroului din Cluj? Pornirea, din „Țara Moților”, prin „Prieteniei” către „Viitor” și până în „Cosmos”

Ultimele Stiri
abonare newsletter