Timp Liber

Proprietar din Cluj, condiții aberante pentru chiriași! Îi zugrăvești apartamentul când te muți, plătești 350 lei dacă inviți pe cineva la tine 3 zile

Un proprietar din Cluj-Napoca a impus condiții aberante în contractul de închiriere. Când chiriașul decide să se mute în altă parte, acesta este obligat să îi lase apartamentul „proaspăt zugrăvit”.

Condițiile incluse în contractul de închiriere a apartamentului de un proprietar din Cluj / Foto: grup de Facebook pentru locuitorii din Cluj Condițiile incluse în contractul de închiriere a apartamentului de un proprietar din Cluj / Foto: grup de Facebook pentru locuitorii din Cluj

 

 


În contractul de închiriere a unui apartament de pe strada Câmpului din Mănăștur un proprietar a introdus niște condiții pe care mulți oameni le-ar considera ca fiind aberații. Un tânăr a vrut să-i închirieze spațiul, însă s-a mutat în altă parte din cauza acestor criterii.

 


Potrivit contractului de închiriere, chiriașul este obligat să informeze proprietarul de fiecare dată când cineva rămâne peste noapte în apartament. Dacă nu va face acest lucru, va avea de plătit scump.

În document scrie că dacă chiriașul găzduiește pe cineva fără acordul proprietarului, acesta va trebui să-i plătească „pe loc” o sumă de 50 lei pentru prima zi, 100 de lei pentru a doua zi, iar pentru a treia zi suma de 200 de lei. Asta nu e tot, după a treia zi, în contract se menționează că chiriașul va trebui să elibereze camera imediat: „contractul va fi reziliat pe loc”.


Așadar, dacă te decizi să inviți pe cineva la tine timp de 3 zile, iar proprietarul nu este de acord (sau dacă se întâmplă să fii nevoit să găzduiești pe cineva pentru un timp atât de scurt), trebuie să plătești 350 de lei și este posibil să rămâi pe străzi.

Apartament „proaspăt zugrăvit” la plecare

În același timp, când chiriașul decide să se mute, indiferent de starea apartamentului, prin contract este obligat să restituie locatorului „spațiul închiriat proaspăt zugrăvit.


Observăm că acest aspect este foarte important pentru proprietar fiindcă mai departe în contractul de închiriere se menționează: „Pentru încălcarea prevederilor contractului de către chiriaș, locatorul poate solicita unilateral rezilierea contractului, evacuarea imediată a chiriașului care va pierde garanția achitată de 1600 de lei, pe lângă care va plăti pe loc o sumă de 2500 lei pentru zugrăvirea/repararea spațiului închiriat, de asemenea, va achita pe loc contravaloarea obiectelor, materialelor, mobilierului, a stricăciunilor pe care le-a produs”.

De evidențiat este și faptul că acest proprietar a pus accent peste tot în contract pe plata „pe loc”, rezilierea contractului „pe loc”, eliberarea camerei „imediat”, deci nu a lăsat loc de negocieri.


Când tânărul care a dat fața cu proprietarul a postat pe rețelele de socializare condițiile cerute în contractul de închiriere, clujenii au rămas surprinși și le-au numit „aberații”. „Ori proprietarul nu a învățat până acum de conceptul uzurii în timp a obiectelor, ori a considerat că pe moșia lui face absolut orice vrea”, a spus un internaut.  

„A uitat să spună că cel care închiriază nu are voie să folosească spațiul închiriat”, „Practic îl închiriezi dar nu ai voie să stai în el de teamă să nu ridici praful, altfel, amendă, daune și dosar penal, pe loc”, „Să înțeleg că nu are voie să vină mama ta, de exemplu, să stea peste noapte?”, „Decât să chemi o gagică să doarm la tine mai bine mergi la hotel, ieși mai ok”, au fost câteva dintre reacțiile clujenilor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul e altceva! O garsonieră de 25 mp din Mănăștur, scoasă la vânzare cu aproape 80.000 de EURO

Nebunie cu parcările în Mănăștur! Șoferii ce parchează în zone FĂRĂ plată, amenințați cu poliția de „proprietar”: „Nu mai lăsați bilețele de dragoste!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter