Actualitate

Chirii absurde. Mai mult de 200 de euro pentru o garsonieră fără pat FOTO

Un clujean a dat un anunț de închiriere a unei garsoniere pe strada Pasteur. Prețul este 1.000 de lei, adică mai bine de 200 de euro, iar condițiile lasă de dorit.

Pe principiul „prost nu e cel care cere, ci cel care dă”, clujenii au început să fac mici averi din închirierea apartamentelor în Cluj-Napoca în ultimii ani. Dacă majoritatea încearcă să ofere spre închirere garsoniere sau apartamente mai mult decât decente, sunt și proprietari cărora nu le pasă de condițiile în care trăiesc chiriașii lor, atâta timp cât le intră aproape încă un salariu pe lună în buzunar.

Acesta este și cazul unui proprietar care oferă o garsonieră de 26 de metri pătrați (plus balcon!) spre închiriere, pe strada Pasteur. Prețul este de o mie de lei pe lună, o sumă relativ acceptabilă pentru piața din ziua de azi. Cu toate acestea, condițiile lasă de dorit.


Bucătăria este veche, probabil nu a fost renovată niciodată, având piese de mobilier de la seturi diferite, iar masca pentru chiuvetă cu siguranță a avut zile mai bune.

Totuși, baia are cadă, ceea ce este destul de rar întâlnit la garsoniere, dar probabil că are rolul de a compensa cu lipsa patului din dormitor. Probabil chiriașul va trebui să își aducă un pat pe care să doarmă sau măcar o saltea. Dar, pe rețelele de socializare, cel care a publicat anunțul, a venit și cu o soluție pentru lipsa patului:


„La înțelege cu proprietarul se poate scade o chirie pentru ce este necesar în apartament”.

În rest, în dormitor există o măsuță pe post de birou și un dulap mare.


Pentru toate aceste condiții, chiriașul trebuie să scoată lunar din buzunar 1.000 de lei.

abonare newsletter