Actualitate

Nebunie cu parcările în Mănăștur! Șoferii ce parchează în zone FĂRĂ plată, amenințați cu poliția de „proprietar”: „Nu mai lăsați bilețele de dragoste!”

În Mănăștur șoferii se „bat” pe locurile de parcare. Chiar și în zone fără plată, șoferii sunt amenințați că vor fi raportați la Poliție dacă își mai parchează mașinile în acele locuri.

Un șofer, „amenințat” cu poliția în Mănăștur dacă mai parchează într-o zonă fără plată / Foto: Facebook Un șofer, „amenințat” cu poliția în Mănăștur dacă mai parchează într-o zonă fără plată / Foto: Facebook

 

 


Un șofer a sesizat pe rețelele de socializare cum unii clujeni își „rezervă” locul de parcare fiindcă locuiesc în zonă de mult timp și s-au obișnuit să își lase mașina într-un loc specific.

 


Deși zona nu este una destinată parcării cu plată/abonament, șoferul a fost „amenințat” de așa-zisul „proprietar” al locului respectiv că va fi raportat la Poliția Locală dacă își mai lasă mașina acolo. Pe bilet era menționat faptul că în zonă este „parcare cu plată”.

Însă, pentru a se asigura, șoferul care s-a trezit cu biletul pe mașină și cu ștergătoarele ridicate a vorbit cu un polițist local și l-a întrebat cum poate să fie „un teren plin de gropi cu abonament”. Atunci, șoferul și polițistul au „investigat” împreună zona și s-a dovedit că aceasta nu era cu plată până la urmă, iar acele locuri în care se putea parca nu erau destinate unui „proprietar”.


Ulterior, șoferul în cauză a relatat acest lucru pe o foaie pentru clujeanul care l-a „amenințat” cu poliția și a cerut ca „cei care parchează acolo din preistoric” să nu îi mai lase „bilețele de dragoste”:

„Las și eu aici răspunsul meu... poate «propietarul parcării» vede asta în caz că plouă și se degradează scrisul... pe Bucium FN, în spatele stației de autobuz am prins un polițist local și l-am întrebat cum poate să fie un teren plin de gropi cu abonament și fără nici o inscripționare. Ne-am uitat amandoi pe intrări, niciun semn, pe jos niciun marcaj (nici nu are cum să fie marcat că doar e pamant, nu asfalt) și polițistul a zis că nu e loc de parcare cu abonament. Deci cei care parcați aici din preistoric când vedeti Skoda (...) sau un Polo (...) nici nu vă obosiți să îmi mai lăsați bilețele de dragoste că nu sunt romantic de obicei și nu îmi place nici să îmi ridice ștergătoarele careva...”, a scris șoferul pe rețelele de socializare.


Și alți șoferi au răspuns în comentarii că au pățit la fel în zona Bucium din Mănăștur: „Stai liniștit că și noi am pățit-o tot acolo pe Bucium că doar acolo stăm. Și ce să vezi l-am prins afară pe domnul romantic și i-am zis două de noroc și pe noi ne-a luat cum că el plătește abonament, am zis ca vreau sa văd abonamentul/contractul pe parcare, s-a făcut că plouă. Deci în principiu știu despre cine este vorba”, a spus o șoferiță.

Alții au spus că se practică și metoda „lădița”: „Dacă sunt în aceeași situație: persoanele «tot din preistoric» au câte o lădița pusă pe locul unde «parchează» ei, iar locurile stau goale cât sunt ei plecați, dar e lădița acolo și nu îți vine sa o muți că poate vine preistoricul acasă și te lasă fără ștergătoare”, a mai spus cineva.

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii din Jucu câștigă? Se montează „stâlpișori” pe „drumul morții”, iar semaforul din zonă va funcționa mai mult timp

Un clujean a scăpat de amenda de la poliția locală pentru parcare neregulamentară. Motivul, polițistul nu a făcut poze clare

abonare newsletter