Timp Liber

Clujenii ar putea zbura cu avionul spre Timișoara și Iași. Director Aeroport: „Avem solicitări”

Clujenii ar putea zbura de la Cluj-Napoca spre Timișoara sau Iași, cu avioane de 30 de pasageri.

Timișoara / Foto: depositphotos.com Timișoara / Foto: depositphotos.com

 

 


Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, spune că s-au înregistrat solicitări pentru o nouă rută, de la Cluj-Napoca la Timișoara și Iași.

 


Astfel, Aeroportul Cluj se află în discuții cu unele companii aeriene pentru realizarea acestor rute, cu avioane de 30 de locuri:

„Suntem în discuții cu companii aeriene care au avioane de 30 de locuri pentru a realiza zboruri Timișoara-Cluj, Cluj-Iași... există solicitare. De exemplu, sunt schimburi universitare între Timișoara și Cluj, între Cluj și Iași, sunt oameni de afaceri. Nu avem un trafic foarte mare, dar cu un avion de 30 de locuri considerăm că am putea să reușim să facem aceste zboruri”, a spus David Ciceo într-o intervenție la un post de radio local. 


Posibile destinații noi de pe Aeroportul Cluj

De asemenea, David Ciceo a vorbit și despre posibile destinații noi de pe Aeroportul Cluj, anume Palermo sau Dalaman, Turcia:

„Am discutat pentru ruta Cluj-Palermo, de exemplu. Ambele aeroporturi am început să lucrăm la date statistice. O destinație nouă este un risc, deci trebuie să dovedim că există potențial, trafic. Am mai discutat (și sperăm) pentru Aeroportul Dalaman, din Turcia - o zonă cam cum este Antalya. Să știți că englezii preferă mai mult Dalaman decât Antalya deși în România Antalya este mai cunoscută. Dar și Dalaman este o zonă turistică extraordinară și există potențial. Avem și multe discuții să aducem companii aeriene noi. Dorim să creștem gradul de conectivitate. După București avem cele mai multe conexiuni și prin companiile tradiționale, ca aeroport regional. Avem 47 de destinații la această oră”, a mai spus directorul Aeroportului Internațional Cluj.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Record după record, pe Aeroportul Cluj! Cei mai mulți pasageri din istorie, în august 2022. Cea mai aglomerată zi: 8 august, după Untold!

Terminal nou cu benzi rulante, internet gratuit și scaune noi, la Aeroportul Internațional Cluj

abonare newsletter