Ştiri din Transilvania

După Cluj, și Aeroportul Internaţional din Timişoara renunță la restricțiile privind lichidele din bagajul de mână

În premieră în România, pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj, pasagerii nu au mai fost nevoiți să scoată lichidele din bagajul de mână pentru controlul de securitate din luna iulie. Acum, Timișoara calcă pe urmele Clujului.

Securitate în aeroportul din Timișoara / Foto: Facebook - pagina aeroportului din Timișoara Securitate în aeroportul din Timișoara / Foto: Facebook - pagina aeroportului din Timișoara

 

 


Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a inaugurat în iulie echipamentele ultramoderne achiziționate din fonduri europene ce permit pasagerilor să treacă de controlul de securitate fără să scoată lichidele din bagajul de mână.

 


După Cluj, și Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” se alătură aeroporturilor în care controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Astfel, și la Timișoara a fost eliminată restricţia referitoare la cantitatea de lichide, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 de mililitri.


Pasagerii vor scăpa de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru electronice, laptopurile şi accesoriile acestora urmând să treacă prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj, potrivit reprezentanților aeroportului.

„Implementarea acestui sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziționării celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Operaționalizarea sistemului de scanare a fost realizată prin cooperarea Aeroportului Internațional Timișoara cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.


Dincolo de faptul că este eliminat stresul ambalării recipientelor și a scoaterii acestora pentru scanare separată, cel mai important câștig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate”, transmit reprezentanții aeroportului.

CITEȘTE ȘI:

Călătorii vor putea zbura de pe Aeroportul Cluj cu lichide și electronice în bagajele de mână

Crește confortul în Aeroportul Cluj. Se modernizează zona de așteptare de la „Plecări"

abonare newsletter