Timp Liber

Poate drumul Măguri Răcătău – Mărișel să ajungă la fel de spectaculos ca Transalpina și Transfăgărășan?

Păstrând proporțiile, drumul județean Măguri Răcătău – Mărișel s-ar putea alinia cu usurință altor șosele spectaculoase din țară, cum ar fi Transfăgărășanul sau Transalpina.

DJ 107 T Măguri Răcătău - Mărișel.Sursă foto: bluedot.ro DJ 107 T Măguri Răcătău - Mărișel.Sursă foto: bluedot.ro

 

Pe drumul județean 107T, Măguri Răcătău – Mărișel, turiştii sunt întâmpinați cu peisaje de poveste care pot rivaliza cu Transalpina și Transfăgărășan.


Drumul județean de la Măguri Răcătău spre Mărișel (cunoscut sub numele de „Drumul lui Antonescu”) administrat de Consiliul Județean Cluj, a fost pozat cu drona, iar imaginile sunt spectaculoase. Forma șerpuită a drumului îi oferă o imagine de poveste.

Fotografiile au fost făcute din dronă cu serpentinele care duc de la Măguri Răcătău la comuna Mărișel. Forma șerpuită a drumului și natura bogată în verdeața care îl înconjoară, îi conferă locului o imagine de poveste.


Pe lângă faptul că această regiune arată ca într-un basm, este plină de obiective turistice și semnificație istorică. Măguri Răcătău datează din anul 1724 și este formată din trei sate: cel cu același nume, Măguri Răcătău care se află în sufletul comunei, al doilea intitulat Măguri și cel din urmă sat, Muntele Rece.

Comuna se află la poalele Munților Gilău, la sud-est, și la cele ale Muntelui Mare, de nord-vest. Situat pe cursul superior al râului Someșul Rece, Măguri Răcătău e la 40 km distanță de municipiul Cluj-Napoca.


Zona este compusă din rezervații naturale protejate, dar și numeroase trasee care încântă turiștii iubitori de natură și mișcare. Aici regăsim Cheile Dumitresei, un sector complex de chei sălbatice de pe o porțiune a râului Dumitreasa, dar și Defileul Someșului Rece, perfect pentru alpiniști, zonă protejată de lege.

Transfăgărăș

Zona este plină în istorie, dar și în povești mai mult sau mai puțin fictive. Există legende locale care susțin că „Împărăția lui Zamolxe” a început din Mărișel și se întinde spre comuna Măguri Răcătău (porțiuni capturate în imaginile din galeria foto atașată articolului), peste tot Defileul Răcătăului.


Transalpina

CITEȘTE ȘI:

Motociclist „înghețat” pe Transalpina. A pornit la drum cu haine de vară și a intrat în hipotermie

Ninge și pe Transalpina! Drumarii au împrăștiat antiderapant pe cea mai înaltă șosea din România - VIDEO

Imagini de poveste la Bâlea Lac! A nins ca-n povești pe Transfăgărășan. FOTO

Toamnă spectaculoasă pe drumul dintre Mărișel și Măguri Răcătău. Imagini filmate din dronă - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter