Actualitate

Motociclist „înghețat” pe Transalpina. A pornit la drum cu haine de vară și a intrat în hipotermie

Un motociclist aflat pe Transalpina a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, după ce a plecat pe traseu în haine de vară. Întâmplarea a fost relatată de șeful salvamontiștilor gorjeni.

Motociclist „înghețat” pe Transalpina. A pornit la drum cu haine de vară și a intrat în hipotermie. FOTO: DRDP Motociclist „înghețat” pe Transalpina. A pornit la drum cu haine de vară și a intrat în hipotermie. FOTO: DRDP

 

 


Un motociclist plecat pe Transalpina în haine de vară „a înghețat” odată ajuns la o altitudine mai mare și a cerut ajutorul salvamontiștilor, scrie Adevărul. Bărbatul a intrat în hipotermie. S-a întâmplat la prima ninsoare înregistrată în munții Parâng, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

 


„A înghețat în timp ce mergea cu motocicleta pe Transalpina. A intrat în hipotermie și a spus că nu se aștepta la așa ceva, pentru că am plecat de la o temperatură de 25 de grade Celsius. A încercat să treacă Transalpina cu haine de 25 de grade. Au fost colegii mei și l-au recuperat, pentru că nu mai putea să continue“, a spus Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, la o emisiune radio.

Acesta a spus că cei care vor să meargă în zonele montane trebuie să fie pregătiți, în această perioadă, și pentru temperaturi extrem de scăzute. 


Circulația pe cel mai înalt tronson de pe Transalpina, restricționată

Vremea se menține schimbătoare în această perioadă în zona montană. În urmă cu aproximativ o săptămână, responsabilii de la Drumurile Naționale au luat decizia de a închide circulația pe tronsonul Rânca - Obârșia Lotrului, care se află la cea mai înaltă altitudine, după ce pe partea carosabilă s-a așternut un strat de zăpadă de 5-6 centimetri. Tot în perioada respectivă, doi șoferi au sunat la 112 să anunțe că sunt blocați pe Transalpina din cauza zăpezii. Circulația a fost redeschisă după o zi. 

Reprezentanții de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova le recomandă șoferilor să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă când vor să ajungă pe cel mai înalt drum din țară.

CITEȘTE ȘI:

S-a redeschis circulația pe Transalpina. Vremea se încălzește

Ultimele Stiri
abonare newsletter