Ştiri din Transilvania

Imagini de poveste la Bâlea Lac! A nins ca-n povești pe Transfăgărășan. FOTO

Ninsoarea și-a făcut apariția și la Bâlea Lac. Zăpada formează un peisaj de vis, desprins din povești.

Ninsoarea și-a făcut apariția și la Bâlea Lac. Zăpada formează un peisaj de vis, desprins din povești/ FOTO: Facebook - Alin Vagner Ninsoarea și-a făcut apariția și la Bâlea Lac. Zăpada formează un peisaj de vis, desprins din povești/ FOTO: Facebook - Alin Vagner

 

 


Prima ninsoare din această toamnă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş a adus un strat de patru centimetri de zăpadă pe Transfăgărăşan şi în zona turistică Bâlea Lac, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania Sud de la Sibiu.

 


La Bâlea Lac au căzut primii fulgi de zăpadă din această toamnă, semn că sezonul rece se apropie. Accesul la Bâlea Lac se poate face atât pe Transfăgărăşan, cât şi cu telecabina.

 


 

„Colegii noştri de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi au răspândit o tonă şi jumătate de sare pentru curăţarea carosabilului de zăpada aşternută peste noapte. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm iar temperaturile de azi dimineaţă au coborât sub minus 3 grade. Îi rugăm pe şoferii care doresc să viziteze zona Bâlea în această perioadă să fie pregătiţi pentru a conduce în condiţii de iarnă”, au anunţat reprezentanţii societăţii de drumuri care administrează Transfăgărăşanul. 


 

CITEȘTE ȘI:

NINGE la Vlădeasa! Prima zăpadă s-a așternut deja în Cluj, la cota 1.400 - FOTO/ VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter