TIFF

TIFF caută voluntari. Cum poți face parte din echipa celui mai mare festival de film din România?

Cel mai mare festival de film din România, Transilvania International Film Festival (TIFF), deschide înscrierile pentru echipa de voluntari pentru ediția de anul acesta

TIFF a deschis înscrierile pentru voluntari. FOTO: Facebook/ TIFF TIFF a deschis înscrierile pentru voluntari. FOTO: Facebook/ TIFF

 

 


Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță deschiderea înscrierilor pentru voluntari, în cadrul ediției cu numărul 23 a festivalului, care va avea loc la Cluj-Napoca, între 14 - 24 iunie.

 


Voluntarii vor avea ocazia de a contribui la organizarea celui mai mare festival de film din România și unul dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, recunoscut pentru calitatea selecției, dar şi pentru organizarea excelentă, atmosfera nemaipomenită şi diversitatea de evenimente, concerte şi petreceri. 

Mai mult, organizatorii arată că voluntarii vor avea ocazia de a acumula experienţă în producţia de evenimente mari, complexe, iar activitatea în festival poate fi considerată stagiu de practică şi experienţă în muncă. Înscrierile încep în martie și sunt deschise până în 25 mai.


Ce trebuie să faci?

1. Citește cu atenție toate informațiile de pe pagina web a festivalului. Familiarizează-te cu rolurile voluntarilor. 

2. Completează cu atenție formularul, înainte de 25 mai 2024. 


3. Răspunde la telefon și la numere necunoscute. După momentul înscrierii, vei fi contactat pentru un interviu.

4. Citește-ți e-mailul si după interviu. La finalul procesului de selecție, vei primi rezultatele și mai multe informații despre următorii pași.


Voluntarii trebuie să aibă vârsta de minim 16 ani. 

În procesul de selecţie vor avea prioritate:

  • foşti voluntari TIFF;
  • cei care au disponibilitate mai mare de timp.

„Muncă, distracție și seriozitate”

Voluntarii de anii anteriori și-au împărtășit experiența din cadrul festivalului:

„Minunată. A fost o săptămână genială în care am cunoscut oameni frumoși, în care am uitat de absolut orice: griji, timp, somn, câteodată și mâncare:). M-am simțit minunat și revin cu același entuziasm și aceeași bucurie și anul viitor (sperând că mă primiți)”

„Muncă, distracție și seriozitate. E mult de muncă pentru a pune festivalul pe picioare astfel încât totul sa meargă bine, dar împreună cu echipa de voluntari, am găsit metode de a ne face munca entertaining. Oricât radem și glumim, toată lumea e dedicata și implicată.”

„A fost prima mea experiența de voluntar și am fost plăcut surprins de echipa primitoare și atmosfera faină”

„Cred că organizarea din acest an a fost perfectă. Nu am avut niciun moment neplăcut, totul a fost super profesionist și pur și simplu uimitor.”

Peste 150.000 de cinefili sunt așteptați în acest an

Cel mai mare festival de film din țară pregătește, ca în fiecare an, sute de proiecții, cine-concerte, evenimente speciale și întâlniri cu staruri. Peste 150.000 de cinefili sunt așteptați anul acesta la Cluj-Napoca pentru festival, în sălile de cinema, dar și în spațiile outdoor și alternative. Numărul participanților a crescut constant în ultimii ai, TIFF atrăgând un număr tot mai mare de turiști români și străini în Transilvania. Conform unui studiu realizat de studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, peste 70% dintre participanții non-rezidenți vizitează Clujul pentru TIFF.

În pregătirea programului final, TIFF a pus în vânzare abonamentele pentru această nouă ediție. Astfel, cinefilii pot alege abonamente care le permit accesul la 10 proiecții, 25 de proiecții și evenimente speciale, sau abonamentul Gold care le oferă acces complet la festival. Mai multe detalii despre abonamentele TIFF sunt AICI.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cea mai curajoasă cinematografie europeană se vede la TIFF.23. Filmele din competiția SMART7, proiectate la Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter