monitorulcj.ro Menu

Piesă interzisă în comunism, pusă în scenă în premieră mondială la Sebeş: “Ani de zile, în mod dramatic, opera lui Blaga a fost ştearsă din minţile oamenilor”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, organizat la Sebeș, a adus pentru prima dată pe scena teatrului românesc postdecembrist piesa „Tulburarea apelor” de Lucian Blaga, un spectacol eveniment cu o distribuție impresionantă de actori premiați la festivaluri internaționale și soliști de muzică tradițională românească și de operă.

“Povestea chitarei” se joacă duminică la Cluj

După două spectacole cu casa închisă la Sibiu, piesa de teatru “Povestea chitarei” se va juca duminică, 13 noiembrie, ora 19.00, în Sala Academiei de Muzică “Gheorge Dima”. Piesa vine ca o mănuşă pentru cei care iubesc muzica rock şi face referire la condiţia artistului în România şi fenomenul Colectiv.

Teatrul Maghiar din Cluj a ajuns la final de stagiune

Teatrul Maghiar a încheiat stagiunea 2015/2016 cu o repetiție cu public a viitoarei premiere care va avea loc în luna octombrie, în Sala Mare în format studio. Este vorba de spectacolul “Azilul de noapte” de Maxim Gorki pus în scenă de regizorul rus Yuri Kordonsky.