Actualitate

Laborator unic în Transilvania, deschis la Universitatea Tehnică Cluj - GALERIE FOTO

Studenţii de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi absolvenţii au posibilitatea începând de joi, 2 octombrie, să dezvolte aplicaţii mobile în cel mai performant laborator din Transilvania. Laboratorul a fost dezvoltat de o companie gigant din domeniul IT. La eveniment a participat şi ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.Educație

Mihnea Costoiu cere universităților să facă pregătire pentru BAC cu elevii din clasele a XII-a. Ce i-a răspuns rectorul UBB

Universitățile din țară ar trebui să se implice în pregătirea tinerilor din clasele terminale de liceu pentru a ajuta la creșterea nivelului rezultatelor la Bacalaureat, a declarat joi, la Cluj-Napoca, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică.

Actualitate

Cluj Innovation City, subiect de ceartă între politicieni

Deschiderea oficială a Cluj Innovation Days, un eveniment dedicat inovaţiei şi care se desfăşoară în aceste zile la Cluj-Napoca, a oferit prilejul unor miniştri dar şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să facă unele declaraţii ironice în ceea ce priveşte proiectul Cluj Innovation City. Aceştia i-au transmis primarului Emi Boc că fără sprijin politic acest proiect nu va putea fi implementat.


Economie

Proiectul Tetapolis a ajuns deja la discuţii despre finanţare

O delegaţie formată din câţiva reprezentanţi Tetarom şi un reprezentant al Asociației Internaționale a Parcurilor Științifice (IASP) se întâlneşte astăzi, la Bucureşti, cu Ministrul delegat pentru învăţământul superior şi cercetare, Mihnea Costoiu pentru a discuta posibilităţile de finanţare pentru proiectul Tetapolis, primul parc științific și tehnologic din Transilvania.

Economie

Parcul ştiinţific şi tehnologic “Tetapolis” a primit autorizaţie de funcţionare

Ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a înmânat, joi, titlul de parc ştiinţific şi tehnologic proiectului Tetapolis, proiect iniţiat de Tetarom în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu principalele universităţi clujene. Conceptul Tetapolis prevede crearea unui sau a mai multor parcuri ştiinţifice şi tehnologice cu un grad ridicat de specializare.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners