Economie

Rata inflației va avea o reducere „mult încetinită” pe final de an, avertizează BNR. Riscuri economice din cauza salariilor din sectorul public, a deficitului bugetar uriaș și a creșterii taxelor.

Riscuri economice pentru România din cauza veniturilor din sectorul public, a deficitului bugetar și potențialelor creșteri de taxe/Foto: Depositphotos.com
Rata anuală a inflaţiei este aşteptată să se situeze la finalul acestui an peste valoarea prevăzută anterior, iar măsurile fiscale ce ar putea fi introduse după alegerile din 2024 și deficitul bugetar uriaș prezintă riscuri economice serioase.


Economie

Experții FMI au ajuns în România și s-au îngrozit. „V-ați întins mai mult decât vă ajunge plapuma, cheltuiți fără să puneți nimic în loc și sacul a ajuns la fund”

Vizita Fondului Monetar Internațional în România. FMI a venit în delegația anuală pentru examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional. Foto: Facebook Marcel Boloș
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că s-a întâlnit cu experții Fondului Monetar Internaţional, care au cerut atenţie în reducerea deficitului bugetar. Aceeaşi solicitare a avut-o anterior şi Comisia Europeană. „Miza? Riscul să pierdem 75 miliarde euro”, a declarat Boloș.


abonare newsletter
banners