Economie

MFP va face emisiune de titluri de stat pentru populație

Guvernul a aprobat joi, 27 noiembrie, la propunerea MFP, Hotărârea de Guvern care reglementează instrumentul de datorie publică guvernamentală reprezentat de titlurile de stat adresate persoanelor fizice (populației) ce vor fi emise pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București SA, ca și instrument de retail, instrument utilizat de altfel de majoritatea țărilor Uniunii Europene. Actul normativ se găsește postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, la rubrica Transparență Decizională.

Economie

Romgaz și-a bugetat o creştere a profitului cu 16% în 2014

Producătorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) şi-a bugetat pentru acest an un profit net de 1,16 miliarde de lei (echivalentul a 262 mil. €), cu 16% mai mare decât anul trecut, cu aşteptarea că volumul mai mic al producţiei interne ar putea fi compensat de preţurile mai bune la vânzare pentru gaze şi energie electrică, informează Zf.ro.Economie

Listarea Romgaz aduce BVB un record de lichiditate

Bursa de Valori București /BVB/ a consemnat un record de lichiditate de peste 41 milioane de lei (peste nouă milioane de euro) în deschiderea ședinței de marți, prima zi în care au intrat la tranzacționare acțiunile Romgaz.
abonare newsletter
banners