Ştiri din Transilvania

Inima designerului Brigitta Dachmann a SALVAT viața unui italian în STARE GRAVĂ

Inima tânărului designer Brigitta Dachmann, bate acum în pieptul unui italian.

 

 


Pe 9 august 2021, Brigitta fusese alături de iubitul ei la festivalul Electric Castle şi postase fericită fotografiile pe care le-a făcut acolo. O săptămână mai târziu, tânăra în vârstă de doar 29 de ani, suferea de un anevrism cerebral şi intra în moarte clinică.

Deși copleşiţi de durere, părinţii au găsit puterea de a ajuta alte de familii. Aceștia au fost de acord cu donarea de organe: ficat, rinichi, cord, plămâni și țesuturi osoase.


Potrivit stirileprotv.ro, pentru plămâni și inimă nu au fost găsite persoane compatibile la noi în țară, de aceea inima a fost donată unui pacient italian de 41 de ani, care se afla la spitalul Molinette din Torino. Bărbatul suferea de miocardită, cauzată de o infecție virală și era ținut în viață de un ECMO, un dispozitiv de respirație extracorporală.

Operația a durat peste opt ore. Inima donată a început să bată din nou, în noul piept, cel al pacientului italian, după aproximativ patru ore și jumătate de la prelevarea de la donator. Este un caz fără precedent, fiind primul pacient căruia i s-a transplantat un organ sosit atât de departe.


„Ficatul la București, rinichii la Cluj, plămâni și cord care s-au donat italienilor prin această înțelegere. Italia face parte din FEDUS, avem un memorandum guvernamental”, a declarat Andrei Leșan, Coordonator Regional de Transplant pe Regiunea Cluj.

 


CITEȘTE ȘI

Un tânăr designer a murit subit la Cluj. Moartea sa a salvat mai multe vieți

abonare newsletter