Ştiri din Transilvania

Percheziții DNA în trei județe. Suspiciuni de corupție privind achizițiile pentru materiale COVID

Procurorii DNA fac percheziții la mai multe instituții publice din trei județe. Există suspiciuni de corupție privind achizițiile pentru aparatură și consumabile pentru spitale COVID.

 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac mai multe percheziții, joi dimineață, la spitale din județul Brașov și Harghita, dar și la locuințele unor persoane și sediile unor firme din județul Iași, având suspiciuni de corupție cu privire la achizițiile de aparatură și consumabile pentru spitale COVID și suport COVID.


 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada decembrie 2019 - prezent”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.


Potrivit sursei citate, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Potrivit informațiilor Digi24, procurorii anticorupție fac cercetări la spitalele de Boli Infecțioase și Neuropsihiatrie din municipiul Brașov, dar și la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, din județul Harghita, unde sunt tratați pacienți cu coronavirus.


De asemenea, este vizat de percheziții și un polițist din IPJ Brașov care este bănuit că le oferea informații celor cercetați.

CITEȘTE ȘI


Percheziții DIICOT la Cluj pentru evaziune fiscală de 4 milioane de lei. VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter