Ştiri din Transilvania

Un tronson din Autostrada Sebeș-Turda va fi deschis în această toamnă FOTO/VIDEO

Un segment din Autostrada A10 Sebeș-Turda ar putea fi deschis până la finalul anului curent.

 

 


Pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, italienii de la Pizzarrotti au început, mai ales în ultima perioadă, să lucreze „într-un ritm mai susținut”, spun specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură.

 


Elanul vine după nu mai puțin de 6 ani de contract în care constructorul a tărăgănat nepermis de mult finalizarea proiectului, profitând la maximum de fiecare blocaj nesoluționat de statul român.

„La nodul rutier Alba Iulia Nord, subcontractorul Baxcom lucrează intens la zidul de sprijin aferent rampei pasajului pe DN1 peste autostradă, dar și la armarea și betonarea viaductului peste calea ferată. Pe următorii kilometri până aproape de nodul rutier Alba Iulia Sud a fost așternut stratul final de uzură pe un sens”, se arată într-o analiză succintă a specialiștilor de la API.


Circulația pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, deschisă în 2020?

Se lucrează și la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație la podul peste râul Mureș și la finalizarea terasamentelor din pământ armat în zona Oarda. La nodul rutier Sebeș, constructorul este concentrat pe cele două bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri.

 


Potrivit Asociației Pro Infrastructură, este „fezabilă” deschiderea traficului între nodul Alba Iulia Nord și bretelele scurte ale nodului Sebeș până la finalul anului, însă toți actorii relevanți – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, constructor, Poliția Rutieră – trebuie „să lucreze în tandem” pentru a atinge obiectivul.

CITEȘTE ȘI:


VIDEO. Cum arată lucrările pe Autostrada A10 Sebeș-Turda ? Se deschide circulației lotul 1 până la finalul anului?


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter