Ştiri din Transilvania

Ploile torențiale au făcut DEZASTRU în mai multe localități din țară. Zeci de gospodării INUNDATE!

Mai multe localităţi din țară au fost afectate de ploi şi vânt, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ploile torențiale au făcut DEZASTRU în mai multe localități din țară. Zeci de gospodării INUNDATE! Ploile torențiale au făcut DEZASTRU în mai multe localități din țară. Zeci de gospodării INUNDATE!

 

 


Şapte localităţi din judeţele Botoşani, Hunedoara, Mehedinţi şi Satu Mare au fost afectate, marţi, de ploi şi vânt, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

 


Pompierii au intervenit pentru extragerea apei din gospodării sau pentru degajarea copacilor căzuţi pe străzi.

Potrivit unui comunicat remis presei miercuri de IGSU, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice de marţi, au fost înregistrate efecte în şapte localităţi din 4 judeţe: Botoşani, Hunedoara, Mehedinţi şi Satu Mare.


Zeci de gospodării inundate

Pompierii au intervenit pentru extragerea apei din două case, 7 curţi, 4 beciuri, 3 intersecţii şi două străzi, cât şi pentru degajarea a 2 copaci căzuţi pe carosabil.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 1.419 situaţii de urgenţă, dintre care 36 misiuni de stingere a incendiilor, 1.178 cazuri SMURD, 34 misiuni de deblocare sau salvare, precum şi alte 171 de intervenţii în sprijinul comunităţilor.


La nivel naţional, 1.189 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă, cele mai multe solicitări fiind gestionate în zona Bucureşti-Ilfov (298 cazuri), urmată de judeţele Timiş (60 cazuri) şi Mureş (55 cazuri).

CITEȘTE ȘI


Ploaia a făcut DEZASTRU la granița cu Cluj. Trenuri blocate și o familie evacuată din cauza INUNDAȚIILOR

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter