Ştiri din Transilvania

Emil Boc, despre discursul anti-mască al lui Cristi Puiu de la TIFF: „Nu a prins la Cluj, ca nuca în perete, nu a găsit un teren fertil!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, l-a muștruluit subtil pe cunoscutul regizor Cristi Puiu, după ce acesta a apărut fără mască de protecție pe scena TIFF 2020.

Emil Boc, despre discursul anti-mască al lui Cristi Puiu de la TIFF: „Nu a prins la Cluj, ca nuca în perete” Emil Boc, despre discursul anti-mască al lui Cristi Puiu de la TIFF: „Nu a prins la Cluj, ca nuca în perete”

 

 


Regizorul bucureștean Cristi Puiu a declarat, la Cluj-Napoca, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, „Malmkrog”, că este „inuman” ca spectatorii să privească un film de peste 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă. El a mai spus că, în ceea ce priveşte comunicarea în contextul pandemiei, „tonul autorităţilor statului este inacceptabil”.

 


În replică, primarul Emil Boc susține că discursul lui Cristi Puiu a fost „ca nuca în perete”, „într-un loc nepotrivit”, unde toată lumea a respectat regulile impuse de organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). În contextul în care peste 45.000 de spectatori au respectat măsurile de protecție, Boc spune că Puiu a fost contrazis de cinefili – „viața bate filmul”.

Emil Boc, despre discursul anti-mască al lui Cristi Puiu: „Ca nuca în perete!”

„Este o formă de solidaritate și de altruism purtarea măștii, din grijă și din respect față de celălalt. Mă bucur că, la Cluj, comportamentul este peste media, aș spune, chiar europeană, mă bucur că avem un comportament european. Acesta a fost și motivul pentru care discursul lui Cristi Puiu de la TIFF nu a prins aici la Cluj, ca nuca în perete. Nu a găsit un teren fertil pe care să crească ceva. Oamenii, aici, judecă cu capul lor, nu se lasă influențați de un mesaj sau altul”, a declarat Emil Boc, joi dimineață, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.


De precizat, că și Cristi Puiu i-a lăudat pe clujeni, despre care a spus că „sunt disciplinaţi” şi „atenţi la toate detaliile”. Ceea ce îl nemulțumește pe regizor este însă modul în care guvernanții au ales să comunice cu populația, criticându-l inclusiv pe președintele României, Klaus Iohannis, căruia i-a cerut „să coboare de pe cal și să vorbească cu poporul”.

CITEȘTE ȘI:


Cristi Puiu, noi afirmații controversate pe tema purtării măștii de protecție:„Dictatura e mai periculoasă decât pandemia

 

 


După Cristi Puiu, un „alt spirit liber de la București” ar fi refuzat masca la TIFF: „La Cluj, oamenii par a fi în cam toate mințile lor”

 

 

abonare newsletter