Ştiri din Transilvania

Calul Apple a fost înjunghiat și abandonat în câmp, pe un ger năprasnic

Un ONG a salvat de la moarte un cal înjunghiat și părăsit de stăpânul său în ger înainte de Crăciun. Singura vină a animalului era vârsta înaintată. Ce riscă proprietarul?

Calul Apple, salvat de la moarte de o asociație din Cristian, județul Sibiu Calul Apple, salvat de la moarte de o asociație din Cristian, județul Sibiu

Un bărbat din localitatea Valchid (județul Sibiu) riscă o plângere penală, pentru că şi-a înjunghiat calul bătrân și l-a abandonat în frig timp de mai multe zile scrie Mesagerul de Sibiu.
Animalul a fost salvat de o asociaţie pentru protecţia berzelor din localitatea Cristian (județul Sibiu), unde se află în prezent animalul, care a fost între timp operat, a precizat pentru Agerpres Miruna Gritu, preşedintele Asociaţiei Prietenii Berzelor.

Sprijin de la oameni 

În prezent, asociaţia are nevoie de bani pentru a putea îngriji calul, care are nevoie nu doar de mâncare specială, dar şi de tratament, pentru a se reface.
„Calul are şanse să fie salvat, (…) cu şanse de recuperare, doar că recuperarea asta durează, dată fiind situaţia, adică plaga, perioada lungă din momentul în care a fost împuns şi până a ajuns la noi, a durat zile bune, plus vârsta. (…) Veterinarul care l-a operat zice că are 17 ani sau mai mult. (…) E nevoie de bani pentru tratament şi mâncare”, a explicat Miruna Gritu.


Apple adora merele

Calul a fost botezat Apple pentru că-i plac foarte mult mult merele, iar în prezent este îngrijit într-un grajd din localitatea Cristian. Proprietarul calului nu poate fi identificat cu siguranţă, având în vedere că animalul nu are CIP. Cel care susţine că ar fi proprietarul animalului şi este acuzat de rele tratamente cere ONG-ului suma de 2.300 de lei pentru a-l vinde.
Povestea acestui animal care a fost abandonat în ger, înainte de Crăciun, fiind foarte grav rănit, s-a aflat cu ajutorul unei fotografii făcute de un copil, care a postat-o pe Facebook, spunând că acest cal are nevoie de ajutor. Un voluntar de la „Prietenii berzelor” a făcut tot posibilul să transporte calul imediat la un veterinar şi astfel animalul a fost operat.

Adăpost pentru animalele maltratate

La „Prietenii berzelor” din Cristian sunt îngrijite în prezent zeci de animale rănite, abandonate sau găsite îngheţate: un cal, o lebădă, doi ulii, trei pescăruşi, cinci porumbei şi 70 de berze, a declarat Miruna Gritu. „Eu sunt foarte uimită că a face treabă bună în ţara asta nu contează în general pentru aproape nimeni”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Prietenii berzelor.


Cei care doresc să ajute la salvarea acestor animale îngrijite la Cristian pot face donaţii in contul: RO60BRDE330SV29845983300

Ultimele Stiri
abonare newsletter