Ştiri din Transilvania

Cadavrul unui copil a fost recuperat din Mureş. Posibil să fie ultima victimă a bărcii răsturnate în aprilie

Cadavrul unui copil a fost recuperat, miercuri seară, din apele râului Mureş, între localităţile Şeitin şi Nădlac. Familia fetiței ar fi recunoscut hainele pe care le purta copilul în ziua când a dispărut.

Căutările efectuate de pompieri și scafandri/ Foto: arhivă ISU Timiș Căutările efectuate de pompieri și scafandri/ Foto: arhivă ISU Timiș

 

 


Cadavrul unui copil a fost recuperat, miercuri seară, din apele râului Mureş, între localităţile Şeitin şi Nădlac, iar familia a recunoscut îmbrăcămintea fetiţei de 7 ani care a dispărut în apele râului în 30 aprilie, când o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat.

 


„Poliţiştii Secţiei 2 Rurală Arad au fost sesizaţi despre prezenţa unui cadavru, la malul unei insule din râul Mureş, între localităţile Şeitin şi Nădlac. Cadavrul, în stare avansată de putrefacţie, urmează a fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad, în vederea efectuării autopsiei şi stabilirii profilului genetic, în vederea identificării”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

CITEȘTE ȘI:
O barcă s-a răsturnat în Mureș, la Timiș. Un copil A MURIT, iar patru persoane sunt căutate

Familia a recunoscut hainele copilului

Primarul comunei arădene Semlac, de unde erau o parte dintre victime, a declarat, miercuri seara, pentru Agerpres, că familia unei fetiţe care nu a mai fost găsită după răsturnarea bărcii a recunoscut hainele.


„Cadavrul a fost găsit de o persoană pe malul apei şi a sunat la 112. Se pare că ar fi al unei fetiţe de şapte ani care s-a înecat după ce s-a răsturnat barca, ultima victimă care nu fusese găsită după tragedie. Familia a venit în această seară pe malul Mureşului, chemată de autorităţile care au recuperat cadavrul, şi a recunoscut hainele”, a declarat primarul, Letiţia Stoian.

Autorităţile vor confirma identitatea doar după efectuarea unor expertize de specialitate.


CITEȘTE ȘI:
Barca răsturnată în Mureș nu era înmatriculată, iar conducătorul era beat și nu avea permis

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, în 30 aprilie, în râul Mureş, în judeţul Timiş, un copil decedând şi patru persoane (doi bărbaţi şi doi copii) fiind date dispărute. În prima săptămână după accident, trei cadavre au fost recuperate din râu, dar al fetiţei de 7 ani nu a fost găsit.

După accident, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad informaseră că barca nu era înmatriculată, iar cel care o conducea, un bărbat de 33 de ani, nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, el fiind cercetat pentru ucidere din culpă.


„În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port - judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat”, preciza IPJ Arad.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O barcă cu 6 oameni s-a răsturnat pe lacul Colibiţa, în urma unei vijelii. Alte 2 persoane se aflau pe o hidrobicicletă

A fost găsit al doilea cadavru pe râul Mureș, în timpul operaţiunilor de căutare a persoanelor care au dispărut după ce barca în care se aflau s-a răsturnat

Ultimele Stiri
abonare newsletter