Actualitate

Barca răsturnată în Mureș nu era înmatriculată, iar conducătorul era beat și nu avea permis

Distracție transformată în tragedie duminică seară, pe râul Mureș. Trei familii s-au răsturnat cu barca, la Periam Port. Un copil a murit, iar alte patru persoane sunt căutate în continuare.

Barca răsturnată în Mureș nu era înmatriculată, iar conducătorul era beat și nu avea permis. Foto: Captură Digi24 Barca răsturnată în Mureș nu era înmatriculată, iar conducătorul era beat și nu avea permis. Foto: Captură Digi24

 

 


În barca răsturnată duminică seara pe râul Mureș s-au înghesuit 12 persoane: un copil de 3 ani a murit, iar alte patru persoane, printre care și doi copii, sunt căutate și acum de salvatori. Bărbatul care a organizat plimbarea a fost reținut pentru 24 de ore. Barca sa nu era înmatriculată, el nu deţinea certificat de conducător al ambarcaţiunii şi consumase alcool, scrie Digi24.

 


12 persoane s-au urcat în ambarcațiunea șubredă ca să ajungă la o terasă aflată pe malul opus, însă barca a fost luată de curenții puternici. Patru persoane sunt în continuare date dispărute, printre care și doi copii. Cele trei familii din comuna arădeană Semlac își petrecuseră ziua la iarbă verde. Voiau să o încheie la o terasă, pe malul celălalt al Mureșului. 

Barca era neînmatriculată, iar conducătorul - beat

Barca răsturnată nu era înmatriculată, iar bărbatul de 33 de ani care o conducea nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. El a fost reținut pentru 24 de ore, potrivit IPJ Arad.


„În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port - judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat”, transmit polițiștii arădeni.

În urma incidentului, un copil de 3 ani a murit. În continuare sunt căutaţi un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac. Din cercetări a reieşit că bărbatul care conducea nu deţine certificat de conducător al ambarcaţiunii, iar barca nu este înmatriculată.


Conducătorul ambarcațiunii a fost reținut

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident cu două mașini, între Florești și Gilău. O femeie, transportată la spital - FOTO/ VIDEO

abonare newsletter