Actualitate

O barcă s-a răsturnat în Mureș, la Timiș. Un copil A MURIT, iar patru persoane sunt căutate

O barcă în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat în Mureş, în Periam Port, duminică seară.

O barcă s-a răsturnat în Mureș, la Timiș. FOTO: ISU Timiș

 

 


Echipaje ale ISU Timiş au fost solicitate să intervină, duminică seara, pentru căutarea şi salvarea unor persoane răsturnate cu o barcă în Periam Port, pe râul Mureş. Din primele informaţii, în ambarcaţiune se aflau aproximativ 12 persoane, din care opt au ieşit din apă.

 


Potrivit autorităţilor, pe malul râului Mureş, care aparţine de judeţul Timiş, au fost scoşi din apă un copil în vârstă de 4 ani şi o femeie în vârstă de 28 de ani. Alţi doi adulţi şi doi copii sunt de negăsit.

„Copilul de patru ani era în ambarcaţiunea care s-a răsturnat. Echipajul medical al SAJ, sosit la faţa locului, a încercat resuscitarea lui, dar în final a fost declarat decesul micuţului", a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.


Un copil a decedat

Un copil de patru ani, care era în ambarcaţiunea răsturnată, duminică seara, în Mureş, în zona Periam Port, a fost declarat decedat de către echipajul medical ajuns la faţa locului. 

„Copilul de patru ani era în ambarcaţiunea care s-a răsturnat. Echipajul medical al SAJ, sosit la faţa locului, a încercat resuscitarea lui, dar în final a fost declarat decesul micuţului”, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.


Potrivit Poliţiei Timiş, 3 adulţi şi 3 copii au fost scoşi din Mureş pe malul care aparţine de judeţul Arad. Alţi doi adulţi şi doi copii sunt de negăsit.

Căutările, reluate luni dimineaţă

Cele 4 persoane - 2 copii şi 2 adulţi - dispărute duminică în apele râului Mureş, nu au fost găsite, echipajele de scafandri retrăgându-se la bază.


„La ora 01,00 echipajele de scafandri s-au retras la bază. Trei echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş vor continua misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii. Până în acest moment, cele 4 persoane dispărute (2 copii şi 2 adulţi) nu au fost găsite”, informează ISU Timiş.

Echipaje ale ISU Timiş au fost solicitate să intervină, duminică seara, pentru căutarea-salvarea unor persoane răsturnate cu o barcă în Periam Port. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie cu şapte autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi bărci, baloane de iluminat, o ambulanţă SMURD, precum şi echipajul de scafandri din cadrul Detaşamentului 1 Timişoara şi o autospecială de transport personal şi victime multiple şi două ambulanţe SAJ. În sprijin intervine Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Periam.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un bebeluș de 11 luni, preluat de urgenţă de SMURD după ce a fost opărit cu apă clocotită

Ultimele Stiri
abonare newsletter