Sport

CA-LI-FI-CA-RE! U-BT este în sferturile de finală în Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 85-74 împotriva celor de la Filou Oostende și a câștigat Grupa K în Basketball Champions League.

Patrick Richar în meciul Oostende - U-BT Cluj. Sursă Foto: Basketball Champions League Patrick Richar în meciul Oostende - U-BT Cluj. Sursă Foto: Basketball Champions League

 

U-BT Cluj-Napoca a început perfect meciul din Belgia și conducea cu 23-6 după doar câteva minute. Campionii României au marcat din toate pozițiile și s-au apărat exemplar în fața unei echipe extrem de bine pregătite din punct de vedere ofensiv.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Clujenii și-au continuat demonstrația de forță în primul act și aveau să câștige sfertul inaugural cu 31-12. Patrick Richard și Stefan Bircevic au impresionat în primele 10 minute cu aruncările precise de la trei puncte.

U-BT a dominat și primele minute din sfertul al doilea, fiind înregistrată cea mai mare diferență de scor la 41-19. Elevii pregătiți de Mihai Silvășan s-au relaxat prematur, un lucru de care belgienii au profitat și s-au apropiat la 16 puncte înainte de pauză, 50-36.


Oostende a fost o cu totul altă echipă în repreiza secundă. Belgienii au început sfertul al treilea cu un parțial de 8-0 și s-au apropiat la 50-42. Jucătorii lui Oostende au aruncat excelent în sfertul al treilea și au izbutit să înscrie 24 de puncte în cele 10 minute de joc.

Clujenii au început bine ultimul sfert al meciului și conduceau cu 69-59, un avantaj care părea liniștitor. Totuși, Oostende a marcat 6 puncte consecutive și a strâns scorul pe tabela de marcaj.  Formația gazdă s-a apropiat la o singură posesie, 75-72.


Elanul formației belgiene avea să fie tăiat de Stefan Bircevic, cel care a marcat patru puncte consecutive.  Reușite lui Bircevic au dus-o pe U-BT la 81-72 cu două minute înainte de final, un scor care a fost decisiv în cele din urmă.

U-BT s-a impus cu 85-74 și a terminat astfel pe primul loc și va juca în sferturile de finală cu o echipă aflată pe locul al doilea într-una din cele trei grupe.


Patrick Richard a fost cel mai bun marcator de la U-BT Cluj-Napoca cu 17 puncte, fiind secondat de Andrija Stipanovic cu 16 puncte.

CITEȘTE ȘI:

Oostende – U-BT Cluj-Napoca, un meci cât o calificare pentru trupa lui Silvășan

Oostende a învins Malaga. U-BT Cluj se poate califica în Top 8 Champions League și cu o înfrângere

Ultimele Stiri
abonare newsletter