Sport

„U” Cluj, victorie chinuită cu Pandurii Tg. Jiu. „Studenții” au urcat pe 4

Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0 împotriva celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, într-un meci din etapa a 7-a din Liga a 2-a.

Trupa antrenată de Erik Lincar își continuă exilul și a fost nevoită să evolueze la Bistrița meciul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Universitatea a fost nevoită să joace la Bistrița, din cauza faptului că gazonul de pe Cluj Arena a fost distrus în totalitate în urma festivalului Untold.

Pe un gazon bun și un stadion care arată mai mult părăsit, Universitatea Cluj a fost echipa care a dominat meciul cu Pandurii Tg. Jiu.


Tânărul Albert Hofman a avut primele șanse de gol pentru Universitatea Cluj. Mijlocașul dreapta a tras mult peste în minutul 11 al meciului și a cerut o lovitură de la 11 metri în minutul 18 după o fază în care mingea l-a lovit în mână pe Copaci.

Partea a doua a primei reprize i-a aparținut lui Florin Haită. Mijlocașul împrumut de la Farul a driblat, a pasat, dar a și ratat. Decarul clujenilor a avut cele mai importante ocazii în minutele 27 și 40. Haită a tras pe centrul porții prima dată, iar spre finalul reprizei a reluat din voleu mult peste poarta adversă.


„U” Cluj a dominat în mare parte prima repriză, dar calitatea jocului a fost una slabă. Ambele echipe au avut realizări modeste și astfel s-a intrat la cabine fără gol marcat.

Viitorul Pandurii Tg. Jiu a avut prima ocazie din repriza secundă. Rus a primit o minge în careul Universității Cluj și a trimis moale spre poarta lui Gorcea, aflat la post.


Haită și-a continuat evoluția bună din prima repriză și a avut primul șut pe poartă din tabăra clujenilor. Mijlocașul a preluat o minge la 23 de metri, a tras, dar portarul Eftimie a apărat fără mari emoții.

În minutul 67, Universitatea Cluj a notat o nouă ocazie bună prin Tescan. Atacantul „studenților” a fost servit ideal de același Haită, dar mingea trimisă de el a fost respinsă de portarul Eftimie.


Golul izbăvitor a venit în minutul 68 al jocului pentru Universitatea Cluj. Mitrea a centrat din flancul stâng, Hofman a trimis mingea în bară, iar Boiciuc a fost pe fază și a marcat cu genunchiul.

Până la finalul jocului, „U” Cluj s-a mulțumit să controleze balonul și a fost la un pas să facă 2-0 prin Andrei Blejdea.


La meciul de la Bistrița s-au deplasat și aproximativ 100 de spectator ai echipei clujene.

Universitatea Cluj a acumulat 15 puncte după succesul cu Viitorul și este pe locul patru în clasament, fiind la trei puncte distanță de liderul Petrolul Ploiești.

”U” Cluj: Gorcea – Gîț, Gugu (cpt.), Dican, Mitrea – Haită, Balgiu, Ribeiro (Blejdea 71′), Tescan (Nic. Pîrvulescu 86′) – Hofman, Boiciuc

Rezerve: Micle – Taub, Vomir, Alarcon, Vl. Morar, Voinea

Antrenor: Erik Lincar

Viitorul Pandurii: Eftimie – Buleică (cpt.), Băican, Core, Copaci – Țegle, Felipe Acosta – Vulpe, Dodoi (Mitrică 77′), Al. Dulca (Gîrbiță 77′) – Cip. Rus

Rezerve: Rob. Geantă – Vespe, Ciul, Brînzan, Gheban, Doumbia, Sveikauskas

Antrenor: Cristian Lupuț

abonare newsletter