Sport

Contract nou pentru Edi Iordănescu! Antrenorul CFR-ului are cifre excelente de la venirea în Gruia

Edi Iordănescu a fost adus în regim de urgență în toamnă la CFR Cluj, fiind semnat un contract până la finalul sezonului între cele două părți.

 

 


CFR Cluj s-a descurcat bine cu Edi Iordănescu pe banca tehnică în sezonul regulat și a avut un singur moment de cumpănă. Trupa din Gruia a pierdut cu 3-0 duelul FCSB în etapa precedentă, fiind unul dintre cele mai grele momente din ultimii ani.
 

La capitoluri plusuri, Edi Iordănescu a fost la un pas să ducă echipa în fazele eliminatorii din Europa League. Young Boys Berna s-a calificat dramatic, după un meci în care arbitrul Benoit Bastien a acordat o lovitură de la 11 metri extrem de ușor.


Șefii lui CFR Cluj i-au pregătit un contract până la finalul stagiunii 2025-2026 lui Iordănescu Jr, conform Fanatik.ro

Edi Iordănescu se află pe banca lui CFR Cluj de pe 4 decembrie și are 17 meciuri în care a ocupat funcția de antrenor. Tehnicianul campioanei are o medie de 2,29 puncte pe meci până la ora actuală. Perioada petrecută la CFR Cluj reprezintă cel mai bun moment al carierei pentru Edi din punct de vedere statistic.


Antrenorul clujenilor nu a reușit niciodată în carieră o astfel de medie de puncte acumulate per meci, cel mai bun randament fiind la Pandurii  Tg. Jiu cu o medie de 1,66 între 2014 și 2016.

În cele 17 partide enumerate,  Iordănescu a obținut 12 victorii, 3 egaluri și doar 2 înfrîngeri. CFR Cluj marchează în medie 1,71 goluri pe meci și primește 0,53 cu Iordănescu pe bancă


Iordănescu, încântat de naționala U-21

Pe lângă vestea prelungirii contractului, Edi Iordănescu are și vești bune în ceea ce privește evoluția jucătorilor. CFR Cluj i-a avut la echipa națională U-21 pe Denis Ciobotariu și Cătălin Itu, primul fiind integralist în toate meciurile din Ungaria.

„O generație cu un potențial, care ne-a adus la două turnee consecutive la EURO, am auzit și voci că este supraevaluată această competiție, o respect, dar nu trebuie să fiu de acord. Este o experiență foarte bună pentru acești copii. Ei sunt într-un proces de dezvoltare, un astfel de moment îi strânge, îi unește, le dă experiență. Și felul în care am părăsit competiția, fără să pierdem niciun joc, trebuie să ne dea încredere pe viitor și susținerea pentru a progresa în continuare.Este o experiență bună și pentru Adi Mutu și staff-ul lui, fost mare fotbalist, a trecut un test important, a fost o fundație bună pentru o carieră frumoasă”, a spus Edi Iordănescu la ProSport Live.


Antrenorul lui CFR Cluj nu este deloc un fan al jucătorilor tineri și l-a scos rapid din schemă pe Cătălin Itu. Mijlocașul născut în Dej era unul dintre favoriții lui Dan Petrescu, însă a pierdut primul 11 în mandatul lui Iordănescu. Noul antrenor l-a preferat pe Valentin Costache și pe tânărul Gidea, cel care în cele mai multe dintre meciuri a fost scos de pe teren după doar câteva minute.

abonare newsletter