Sport

O mare competiție de tenis ar putea fi organizată la Cluj-Napoca

După meciurile de Fed Cup și Cupa Davis, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca ar putea fi gazda unei alte mari competiții de tenis din lume, spune Ion Țiriac.

Cluj-Napoca a devenit capitala tenisului românesc, după inaugurarea Sălii Polivalente care a găzduit ultimele meciuri ale echipelor României de Fed Cup și Cupa Davis.

Cel mai bogat om de afaceri din România, Ion Țiriac, vrea să aducă și circuitul WTA pe malul Someșului și are deja o strategie pentru a aduce la viață acest proiect.


Țiriac a anunțat intenția de a organiza o întrevedere cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, pentru a discuta despre organizarea unui important turneu WTA în România. El ia în calcul cumpărarea licenței unui turneu dintre cele care ar fi scoase la vânzare.
„Mă duc la Cluj să vorbesc cu primarul de acolo. Dacă cumva WTA schimba sistemul, se pare că sunt două, trei, patru turnee feminine de vânzare. Cred că un turneu feminin mai mare de 250 puncte WTA își are locul în România. Dacă Clujul e, Clujul să fie”, a declarat Ion Țiriac, potrivit digisport.ro.

Oamenii au umplut de fiecare dată tribunele Sălii Polivalente din Cluj-Napoca la meciurile echipei României de Fed Cup și au arătat un interes destul de ridicat și la Cupa Davis. Acum, Ion Țiriac consideră că posibilitatea participării unor nume mari din circuitul WTA ar putea umple din nou cea mai mare sală din țară.


10.000 de spectatori este recordul de audiență la un meci de tenis în sală din România, stabilit în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la meciul de Fed Cup dintre România și Elveția, din aprilie 2018.

În acest moment, singurul turneu WTA din România este Bucharest Open.

abonare newsletter