Sport

Studenții UBB, în premieră la Campionatul European de Fotbal Universitar

Echipa de fotbal a Universității Babeș-Bolyai va participa, începând de marți, 12 iulie, în premieră la Campionatul European de Fotbal Universitar de la Zagreb (Croatia).

Echipa Universităţii "Babeş-Bolyai", câştigătoare a Campionatului Naţional universitar de Fotbal, va reprezenta România la Campionatul European de Fotbal Universitar de la Zagreb cu un lot de 19 jucători, toti studenti ai Facultății de Educație Fizica și Sport a UBB.

„Mergem la Zagreb hotărâți să facem o figură cât mai frumoasă. Este o onoare pentru noi, dar și o obligație. Universitatea Babeş-Bolyai a devenit, în premieră, campioană națională și sperăm că vom avea rezultate frumoase și la nivel european. Din păcate, ne lipsesc patru piese de bază, toţi foşti jucători ai lui "U" Cluj: Crişan, Greu, Boboc şi Calcan. Nu am găsit înţelegere la actualele lor echipe pentru a-i lăsa să vină la Zagreb. Concurăm cu echipe universitare foarte bune, dar avem încredere în jucătorii noștri, care formează un grup unit, iar acest lucru este foarte important în orice competiție. Suntem foarte mândri de ei și mulțumim conducerilor cluburilor care au fost de acord ca jucătorii lor studenți să reprezinte UBB, dar şi suporterilor care au fost mereu alături de noi și mă bucur că UBB a arătat încă o dată că poate face performanță pe toate planurile”, a declarat conf. univ. dr. Cosmin Irimieș, directorul general adjunct al UBB. 


Din lotul UBB, antrenat de conf. dr. Septimiu Ormenişan, din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, fac parte: Răzvan Alexandru Vaida, Vasile Andrei Iura, Horaţiu Aurelian Popa, Mihai Radu Kereki, Kis Roland Sandor, Cristian Tăbărţă, Marius Ionescu, Constantin Viorel Ionaşcu, Adrian Claudiu Rogozan, Vlad Crăciun Vălean, Silviu Andrei Vasilichi, Răzvan Cristian Muntean, Nicolae Bogdan Cristea, Darius Hâmpea, Alexandru Darius Pop, Marian Alexandru Medrea, Patrick Popescu, Paul Halas, Andrei Bene.

Campionatul European de Fotbal Universitar de la Zagreb se va desfăşura în perioada 12-20 iulie 2016 și va alinia la start 16 echipe campioane universitare din Austria, Croaţia, Elveția, Finlanda, Franţa, Germania, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Rusia, Spania şi Turcia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter