Sport

CFR Cluj a fost din nou depunctată de FRF pentru datoriile față de jucători

Echipa de fotbal CFR Cluj a fost din nou depunctată de către Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal după ce s-a constatat neplata jucătorilor după intrarea clubului în insolvență.

După ce Tribunalul Arbitral Sportiv (TAS) a respins apelul clubului CFR Cluj și a menținut sancțiunea de șase puncte aplicată de Comisia de Disciplină a FRF la începutul sezonuui, fosta campioană a României a mai fost penalizată cu patru puncte, motivul fiind același, datoriile față de jucători.

Decizia Comisiei de Disciplină luată, luni, a fost publicată pe site-ul oficial al FRF:
„- Respinge excepția dovezii calității de reprezentant invocată de FC CFR 1907 Cluj SA
- Admite în parte excepția tardivității invocate de FC CFR 1907 Cluj SA cu privire la termenul din 5 noiembrie 2015
- Admite în parte sesizarea formulată de Administrația de Monitorizare din cadrul Federației Române de Fotbal privind incalcarea de - catre CFR Cluj a prevederilor art. 54.3. si 55.3. din RNLCFF si dispune sancționarea Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cu deducerea a 4 puncte din clasamentul sezonului aflat in desfășurare
- Cu drept de recurs în termen de 2(două) zile de la comunicare” a anunțat FRF pe site-ul oficial.


Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că echipa sa a fost depunctată de două ori în aceeaşi cauză şi asta din pricina faptului că regulamentele FRF nu sunt în conformitate cu legile din Codul Penal. Mureşan afirmă că s-a aprobat planul de reorganizare, astfel că formaţia ardeleană nu mai poate fi depunctată. „Erau în discuţie șase puncte de depunctare, iniţial. Într-o anumită problemă ni s-a dat dreptate şi am primit două puncte, aşa că am rămas cu o depunctare de patru puncte. Trebuie să facem mai multe puncte decât ne pot lua Comisiile. S-a introdus un lucru care nu era înainte: o monitorizare a UEFA pentru datorii la jucători, sunt aceleaşi datorii pentru care am mers la TAS pentru că nu am acumulat alte datorii de la intrarea în insolvenţă. Suntem pedepsiţi de mai multe ori pentru acelaşi lucru. În perioada în care nu aveam voie să facem plăţi, Federaţia ne sancţiona pentru că nu am plătit. Legea insolvenţei ne trimite în 'penal' dacă făceam plăţi în acea perioadă. Regulamentele nu sunt amornizate cu legile. S-a aprobat şi planul de reorganizare, nu se pune problema să mai pierdem puncte. Teoretic, putem retrograda, dar nu mă tem. Avem echipă”, a declarat Iuliu Mureşan la ProSport LIVE.

Dacă se va menține decizia, CFR coboară practic un singur loc, de pe nouă pe zece, clujenii rămânând cu 24 de puncte. În total, echipa lui Toni Conceicao a fost penalizată cu 10 puncte în actuala stagiune.


CFR, la fel ca Petrolul Ploiești, a fost sancționată de către comisiile FRF cu câte șase puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licențiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători și terți. Ambele cluburi au făcut apel la toate comisiile la care aveau dreptul în România, dar nu au avut câștig de cauză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter