Sport

U-BT începe anul în deplasare la Pitești

Baschetbaliștii echipei U-BT Cluj încep anul în forță cu o dublă partidă în Cupa României împotriva formației BCM U Pitești.

Echipa de seniori a clubului U-Banca Transilvania a plecat, luni, spre Piteşti pentru meciul tur din sferturile de finală a Cupei României, pe care îl va disputa împotriva formației BCM U Piteşti, partida având loc marţi, de la ora 18:00.

Antrenorul principal al echipei U-BT, Marcel Țenter, a declarat că deși meciul va fi greu va trebui să învingă pentru a-și îndeplini obiectivul din Cupa României. „Cupa României reprezintă un obiectiv important pentru noi, aşa că mergem la Piteşti decişi să învingem, deşi nu va fi uşor. Piteştiul a schimbat antrenorul şi, cu siguranţă, se vor schimba lucruri în joc, pe care nu avem cum să le ştim deocamdată. Trebuie să fim foarte atenţi în primele două sferturi la schimbările lor, să încercăm să stabilizăm jocul şi să le cotraacarăm surprizele pe care ni le-au pregătit. După cum spuneam, va fi un meci foarte dificil, dar pe care va trebui să îl câştigăm”, a declarat Marcel Țenter.


Echipa BCM U Pitești și-a schimbat antrenorul chiar înainte de Crăciun, Andjelko Mandic înlocuindu-l pe Jovica Arsic.

Cele două echipe nu au operat modificări în efectivul de jucători față de ultimul joc oficial susținut în anul calendaristic 2015.


Spre deosebire de jocurile din Liga Națională, în competiția eliminatorie este obligatorie folosirea în permanență a cel puțin doi jucători autohtoni.

Acest meci va fi un prim astfel de examen pentru noul antrenor al lui BCM U. Duelul dintre cele două echipe se anunță cu atât mai dificil, întrucât formația de pe Someș nu duce lipsă de jucători români cu experiență (Jucan, Baciu sau Torok), respectiv de mare perspectivă (Kuti sau Gheorghe).


Cele două formații s-au duelat o dată în prealabil în actuala stagiune. Partida a avut loc la Cluj și s-a încheiat cu scorul de 81-77, la capătul unui joc spectaculos, presărat cu schimbări la conducere și cu un final extrem de echilibrat.

Baschetbaliștii clujeni au trecut, în prima fază a Cupei României, de formația CS Phoenix Galați, învingându-i cu scorul de 85-70, respectiv 69-56.


În clasamentul Ligii Naționale, U-Banca Transilvania se află la începutul anului 2016 pe locul 3, în timp ce BCM U Pitești se află abia pe locul 8.

Programul meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României, manşa tur:
CSM CSU Oradea - Steaua Bucureşti (luni, 4 ianuarie, ora 20:00 Digisport 2)
BCM U Piteşti - U-Banca Transilvania (marţi,  5 ianuarie, ora 18:00, Digisport 2)
Energia Târgu Jiu - Dinamo Bucureşti (sâmbătă, 9 ianuarie, ora 17:15, Digisport)
BC Mureş - SCM U Craiova (duminică, 10 ianuarie, ora 20:00, Digisport)


Programul meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României, manşa retur:
Steaua Bucureşti - CSM CSU Oradea (sâmbătă, 9 ianuarie, ora 20:00, Digisport)
U-Banca Transilvania - BCM U Piteşti (duminică, 10 ianuarie, ora 17:15, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, in direct la Digisport 3)
CSM U Craiova - Bc Mureş Târgu Mureş (joi, 14 ianuarie, ora 17:15, Digisport)
Dinamo Bucureşti - Energia Târgu Jiu (vineri, 15 ianuarie)

Ultimele Stiri
abonare newsletter