Sport

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este tot mai aproape de CE de gimnastică din 2017

După 60 de ani, Campionatul European de gimnastică din 2017 este tot mai aproape să aibă loc în Cluj-Napoca, mai ales după contestarea licitației construirii Sălii Polivalente din București. Societatea Astaldi a atacat la CNSC licitația câștigată de Strabag, iar în acest moment, noua sală nu există deocamdată decât la nivel de dorință.

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, la începutul acestui an, că la dosarul de candidatură al României pentru Campionatele Europene din 2017 este trecută ca variantă de rezervă Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, după ce lucrările pentru construirea unei arene în București întârzie să înceapă.

Acest eveniment este unul major, țara noastră fiind ultima dată organizatoare a Campionatului European în anul 1957. Aceea a fost de altfel și prima ediție a Europenelor și a avut loc în sala Floreasca din București.


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a oferit încă de la început să primească întrecerea în Sala Polivalentă, iar șansele sunt pe zi ce trece mai mari.

Adrian Stoica a afirmat, la începutul acestui an, că este important ca România să primească dreptul de organizare al Campionatelor Europene din 2017 și apoi se va decide unde acestea vor fi organizate. „Pregătim și varianta cu sala polivalentă din Cluj-Napoca. Ideea de bază este să obținem ca țară dreptul de organizare și am să le explic membrilor Comitetului Executiv că există și alte variante, dar că dorința noastră este să fie organizată în București, pentru că aici sunt cele mai bune condiții”, a spus la acea vreme Stoica.


În zilele următoarei, oficiali ai FRG vor ajunge la Cluj-Napoca, pentru a inspecta Sala Polivalentă. „Am fost anunțați că până la sfârșitul acestei luni va veni o delegație de la Federația Română de Gimnastică pentru a inspecta sala. Ne bucură acest fapt pentru că suntem convinși că ediția din 2017 a Campionatului European de gimnastică se poate desfășura la Cluj în cele mai bune condiții și la standarde la cel mai înalt nivel, pentru că avem toată infrastructura necesară. Sala Polivalentă a găzduit deja câteva mari competiții sportive și toate evenimentele s-au bucurat de succes”, a afirmat Ionuț Rusu, directorul interimar al societății Sala Polivalentă SA.

Campionatele Europene de Gimnastică au avut loc în 2015 la Montpellier (Franța). La această competiție, Andreea Munteanu a devenit campioană europeană la bârnă, iar Marius Berbecar a cucerit argintul la paralele.


Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost până în prezent, de la deschiderea ei din luna octombrie 2014, gazda mai multor evenimente internaționale printre care se numără, Trofeul Carpați, openul internațional de judo, Campionatul European de fotbal în sală pentru persoanele cu diabet - DiaEuro 2015, openul internațional de tenis de masă, dar și numeroase meciuri internaționale disputate de echipele din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter