Sport

Ungureanu și Neagu nominalizate handbalistele anului 2014

Două handbaliste din România au fost nominalizate de un site de specialitate pentru titlul de cea mai bună handbalistă din lume în 2014.

România are două jucătoare, portarul Paula Ungureanu (HCM Baia Mare) și interul stânga Cristina Neagu (ZRK Buducnost Podgorica), nominalizate în ancheta pentru cele mai bune handbaliste din lume în 2014. Fanii pot acorda voturi până pe data de 6 ianuarie pe site-ul portalul Handball-Planet.com.

Ungureanu conduce la secțiunea portari cu 36 la sută din sufragii, celelalte nominalizate fiind Silje Margaretha Solberg (Team Tvis Holstebro/Norvegia), cu 26%, Katrin Lunde (Gyor/Norvegia), cu 25% și Clara Woltering (ZRK Buducnost/Germania), cu 13%.


Neagu se află pe locul doi la categoria interilor stânga cu 37 de procente, fiind surclasată de Eduarda Amorim (Gyor/Brazilia), 39%, și urmată de Estavana Polman (Team Esbjerg/Olanda), 19% și Andrea Penezic (ZRK Vardar Skopje/Croația), 4%.

La categoria cea mai bună extremă dreapta concurează brazilianca Alexandra Do Nascimento care activează la HCM Baia Mare, fiind jucătoarea cu cele mai multe voturi. La aceeaști categorie jucătoarea, de origine spaniolă, Carmen Martin (CSM București), se află pe ultima poziție, cu doar 15% din voturi.


Nominalizările la cele opt secțiuni (portari, extreme dreapta, extreme stânga, conducători de joc, interi stânga, interi dreapta, pivoți și cele mai bune apărătoare) au fost făcute pe baza opiniilor a 17 jurnaliști experți în handbal feminin din întreaga lume. Ancheta va reuni voturile internauților (până pe 6 ianuarie) și ale experților.

Aceasta este a patra ediție a anchetei, iar anul trecut pivotul norvegian Heidi Loke a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii de portalul Handball-Planet.com, cu 88.631 voturi, în 2012 a fost aleasă Zsuzsanna Tomori (Ungaria), după ce ediția inaugurală fusese adjudecată tot de Loke.


ZRK Buducnost Podgorica este echipa cu cele mai multe jucătoare nominalizate, 6, fiind urmată de Gyor - 5. ZRK Vardar Skopje - 4, în timp ce HCM Baia Mare, campioana României, are trei jucătoare nominalizate. Câte doi handbaliste provin de la Larvik HK și CSM București, alte echipe care au câte o reprezentantă fiind Metz Handball, Savehof, Team TVIS Holstebro, FC Midtjylland, Team Esbjerg, RK Krim Mercator Ljubljana.

Pe țări, situația se prezintă astfel: Norvegia are cel mai mare număr de jucătoare, 6 (Loke e nominalizată la două secțiuni, pivot și apărători), urmată de Muntenegru (4), Danemarca, Franța și Suedia au câte 3, Brazilia, România, Serbia și Olanda câte două, iar Croația, Ungaria, Spania și Germania câte o nominalizare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter