Sport

Negocierile dintre Alexandrion și „U" Cluj au intrat în impas. Care au fost motivele

Conducerea Alexandrion Grup România a ținut să facă lămuriri privind un posibil parteneriat cu Universitatea Cluj.

„Distileriile Alexandrion şi-au dorit de mai mulţi ani încheierea unui parteneriat cu clubul de fotbal Universitatea Cluj. Demersurile noastre au fost transparente și perseverente, însă, din motive ce nu au ţinut de intențiile și speranțele conducerii Distileriilor Alexandrion, ele nu s-au putut concretiza. În acest an, conducerea Distileriilor Alexandrion si acţionariatul Fotbal Club Universitatea Cluj S.A. au reluat cu determinare negocierile, care urmau să aducă Distileriile Alexandrion în calitate de partener oficial al „U” Cluj începând cu sezonul competiţional care debutează în scurt timp.

Tratativele, care, în urmă cu câteva săptămâni, erau pe punctul de a conduce la semnarea unui contract de parteneriat între cea mai iubită echipă din Ardeal şi Distileriile Alexandrion, s-au blocat. Am costatat cu regret că, în perioada respectivă, nu am fost informaţi cu privire la deciziile cruciale adoptate (şi în curs de adoptare) de către acţionariatul Fotbal Club Universitatea Cluj S.A., şi anume relocarea sediului social al societăţii din Cluj în Bucureşti, măsură ce urmează în scurt timp să fie însoţită şi de renunțarea la arhicunoscutul atribut istoric  - “Cluj” – din denumirea societăţii, decizie ce ar conduce la adoptarea unei noi denumiri (considerate) simple, cea de “Fotbal Club Universitatea S.A.”, notează Alexandrion într-un comunicat.


„În contextul marcat de cele două decizii menţionate mai sus, Distileriile Alexandrion au hotărât să sprijine inițiativele ce vizează păstrarea brandului “U Cluj” ca simbol valoros al tradiției și culturii sportive a oraşului. De asemenea, compania a sistat negocierile cu conducerea Fotbal Club Universitatea Cluj S.A., cel puţin până când acţionarii vor reveni asupra măsurilor nepopulare adoptate (schimbarea sediului social) sau propuse spre adoptare în perioada imediat următoare (eliminarea „Clujului” din denumirea echipei). Salutăm în acest sens poziţia conducerii Federaţiei Române de Fotbal, care s-a pronunţat în mod negativ cu privire la ultimul aspect, modificarea denumirii clubului, ce poate aduce prejudicii de imagine însemnate fotbalului românesc, prin marginalizarea și dispariția tradiției sportului clujean. Rămânem, însă, deschişi unui posibil parteneriat oficial, odată ce Clujul va rămâne, în mod firesc, gazdă a echipei, dar şi parte din denumirea celebrei formaţii a universitarilor clujeni", se mai precizează în comunicat.

Distileriile Alexandrion au încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri neta de 101.453.326 RON şi au în România un număr de aproximativ 200 de angajaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter