Sport

România, răpusă de Ucraina în Cupa Davis

România a pierdut întâlnirea de Cupa Davis cu Ucraina, scor 1-3. Din lotul lărgit a făcut parte și tenismanul clujean, Patrick Ciorcilă.

„Tricolorii” se vor lupta cu învinsa din partida Letonia - Slovacia pentru menținerea în Grupa I din Zona Euro-Africană.

România a fost răpusă, cu 1-3, de Ucraina, meci contând pentru primul tur din Grupa I Euro-Africană a Cupei Davis. Gazdele și-au făcut misiunea facilă încă de vineri, când au condus cu 2-0, după primele două meciuri de simplu. Horia Tecău (foto) și Marius Copil au reaprins speranțe în tabăra română, după ce s-au impus sâmbătă la dublu. În meciul decisiv, Victor Hănescu nu a avut însă nicio șansă în fața lui Serghei Stakhovsky, care a câștigat duelul cu 6-3, 3-6, 2-6, 3-6. Ultimul meci, cel dintre Ilia Marcenko și Adrian Ungur, nu s-a mai disputat, în condițiile în care n-ar fi contat decât pentru palmares.


Calcule pentru play-off

În urma eșecului cu Ucraina, România e obligată să joace barajul pentru menținerea în Grupa 1 din Zona Euro-Africană. Cel mai probabil, „tricolorii” vor întâlni Suedia în turul 1 din play-off. Dacă nordicii vor învinge însă Ucraina, România va evolua fie în faţa Letoniei, fie contra Austriei.

Hăne, foc și pară pe colegi

Deși mulți își puneau mari speranțe în Victor Hănescu, tenismanul român a pierdut ambele meciuri la simplu. Hăne nu consideră însă că e principalul vinovat pentru înfrângerea în fața Ucrainei. Jucătorul de 32 de ani și-a criticat dur colegii de echipă la finalul confruntării. „Asta e echipa noastră la momentul acesta. Atâta timp cât eu nu aduc două puncte este destul de dificil. Mi-aș dori ca și colegii mei să tragă mai mult, să se antreneze, să depună mai mult efort în meciurile pe care le joacă. Ar fi mai ușor să simt că mai este cineva în echipă care mai aduce un punct sau care măcar să simt că trage maxim la fiecare meci”, a răbufnit Hănescu.


„Ne-au furat arbitrii”

Bucureșteanul a acuzat și arbitrajul din meciul cu Stakhovsky. „Au fost multe puncte pe care le-au furat, să zic așa, pe mai direct. Putea să fie mult mai strâns”, a susținut Hănescu, locul 73 ATP.

În primul meci al întâlnirii, Adrian Ungur, locul 122 ATP, a fost învins, cu scorul de 6-3, 6-1, 6-4 de Serghei Stakhovsky, locul 85 ATP. Vedeta echipei ucrainene a câştigat după oră şi 45 de minute.

Victor Hănescu, locul 72 ATP, a pierdut, tot vineri, cu scorul de 6-4, 6-2, 3-6, 6-7 (6), 4-6, partida cu Ilia Marcenko, locul 160 ATP.


La dublu, cuplul Horia Tecău/Marius Copil a trecut, sâmbătă, de perechea Denis Molceanov/Serghei Bubka, scor 5-7, 6-3, 6-4, 6-4.

abonare newsletter