Sport

Câți bani ia câștigătoarea Ligii Campionilor?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/25/champions-league-trophy.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Câştigătoarea Ligii campionilor la fotbal, a cărei finală va opune sâmbătă seara la Londra (de la ora 21,45) formaţiile germane Bayern Munchen şi Borussia Dortmund va aduna peste 35 milioane de euro ca prime, dintre care peste 15 milioane din aşa-numita "market pool", potrivit cifrelor difuzate de UEFA.</strong></p>


Fiecare participant la faza grupelor primeşte o recompensă de 8,6 milioane de euro, cluburile care ajung în optimi sunt recompensate cu câte 3,5 milioane de euro, sfert finalistele - cu câte 3,9 milioane de euro, iar semifinalistele, 4,9 milioane de euro fiecare. Învingătoarea intră în posesia a încă 10,5 milioane de euro, iar finalista - 6,5 milioane de euro. Aceste sume se adună, ceea ce înseamnă că câştigătoarea de sâmbătă încasează 31,4 milioane de euro, iar finalista 27,4 milioane de euro.

În sfârşit, la această sumă globală se adaugă sumele venite din "market pool", o parte variabilă legată de drepturile tv plătite de ţările implicate. Aceste sume nu sunt cunoscute încă pentru ediţia în curs, dar ar trebui să fie apropiate celor din sezonul trecut, astfel că Bayern şi Borussia ar trebui să poată conta pe încă 15 sau 16 milioane de euro suplimentare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter