Sport

U-BT începe Turneul Final al Cupei României. Antrenorul echipei: „E un turneu în care se joacă meciuri eliminatorii”

Echipa U-Banca Transilvania începe lupta pentru Cupa României cu ocazia Turneului Final de la Cluj-Napoca.

U-BT Cluj-Napoca/ FOTO: Arhivă 2022/ Facebook: Emil Boc U-BT Cluj-Napoca/ FOTO: Arhivă 2022/ Facebook: Emil Boc

 

 


Începe lupta pentru Cupa României, cu ocazia Turneului Final de la Cluj-Napoca! U-Banca Transilvania și CSO Voluntari vor trage cortina peste sferturile de finală, meciul fiind programat joi, 15 februarie 2024, cu începere de la ora 20:30. Partida se va desfășura la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

 


Din start, formația clujeană are ca obiectiv apărarea trofeului cucerit anul trecut, la Constanța. Pe de altă parte, jucătorii lui Mihai Silvășan își propun să ia fiecare confuntare pe rând, iar primul oponent va fi CSO Voluntari. 

Ilfovenii le-au fost adversari în prima parte a campionatului, U-Banca Transilvania izbutind victorii atât în Sala „Gabriela Szabo”, cât și la Cluj-Napoca. Mai exact, în tur, U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 86-73, apoi disputa din retur s-a încheiat la scorul de 88-85. 


CSO Voluntari, o grupare care s-a specializat în adjudecarea Cupei României

Niciun meci nu seamănă cu celălalt, mai ales în Cupa României. CSO Voluntari este o grupare care s-a specializat în adjudecarea Cupei României, întrucât a pus mâna pe trofeu în 2021 la Cluj-Napoca, dar și un an mai târziu, la Craiova. În drumul lor spre ultimul act din 2022, baschetbaliștii de la Voluntari i-au eliminat pe cei de la U-BT, după o semifinală de infarct. 

Se vor duela, așadar, câștigătoarele ultimelor patru ediții. U-Banca Transilvania a ajuns în Final 8 prin prisma celor două succese clare repurtate în toamnă, împotriva celor de la CSM CSU Oradea și Dinamo București. În schimb, sportivii antrenați de Ainars Bagatskis au trecut de Corona Brașov și ABC Laguna București.


Angrenată în European North Basketball League, CSO Voluntari mizează pe o serie de baschetbaliști români importanți, precum Alexandru Olah, Titus Nicoară, Lucas Tohătan sau David Vida. Nu trebuie omis nici Laszlo Polyak, un baschetbalist maghiar care deține cetățenie română. Pe faza ofensivă, principalele pericole vin tot de la stranieri, și anume americanii Odomes, Feazell și Allen. 

Referitor la lotul clujenilor, Bryce Jones a revenit la antrenamente, în vreme ce Karel Guzman se află în continuare în proces de recuperare. 


„Trebuie să avem abordarea corectă și să jucăm un baschet de calitate la fiecare posesie din fiecare meci. Nu trebuie să privim de sus celelalte echipe, ar fi o mare greșeală. Fiecare echipă are șansa ei, unele mai mari altele mai mici. E un turneu în care se joacă meciuri eliminatorii, deci într-un singur meci se poate întâmpla orice. Presiunea face parte din viață, face parte din sport și e posibil ca unii jucători să o resimtă. Trebuie să o înțelegem, jucăm cu această presiune și vrem să o folosim în avantajul nostru”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj obține o nouă victorie în campionat în fața BC CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în sferturile de finală ale EuroCup în ciuda eșecului cu Lietkabelis

Ultimele Stiri
abonare newsletter