Sport

U-BT a câștigat Cupa României pentru a șasea oară!

U-Banca Transilvania este noua câștigătoare a Cupei României, după ce a reușit să o învingă încă o dată în actul decisiv pe CSM CSU Oradea.

Alb-negrii s-au impus cu 78-65 și au câștigat astfel a șasea Cupă a României din istorie. FOTO: Arhivă 2022/ Facebook: Emil Boc Alb-negrii s-au impus cu 78-65 și au câștigat astfel a șasea Cupă a României din istorie. FOTO: Arhivă 2022/ Facebook: Emil Boc

 

 


ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit Cupa României la baschet masculin pentru a șasea oară, după ce a întrecut-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 78-65 (17-15, 25-18, 19-16, 17-16), în finala desfăşurată miercuri seara, în Sala Sporturilor din Constanţa.

 


Orădenii au dominat primul sfert, dar echipa antrenată de Mihai Silvăşan a revenit pe finalul acestuia şi a reuşit să termine în avantaj, 17-15. ”U” s-a desprins în sfertul al doilea, iar în sfertul al treilea şi-a consolidat avansul de pe tabelă. Ultima parte a întâlnirii a fost echilibrată, CSM dar nu a reuşit să reducă ecartul.

Cei mai buni jucători ai campioanei en titre au fost Patrick Neal Richard, cu 15 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Leonardo Simoes Meindl, 14 p, 6 rec, 6 pd, Karel Guzman Abreu, 12 p, Stefan Bircevic, 11 p.


De la orădeni s-au remarcat Mark Anthony Ogden Jr, 15 p, 4 rec, Kristopher Jameil Richard, 13 p, 3 rec, 6 pd.

„U” a mai obţinut trofeul în 1995, 2016, 2017, 2018 şi 2020, pierzând o singură finală (2006). CSM Oradea a pierdut toate cele şapte finale jucate până acum (2014, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021, 2023), dintre care patru contra clujenilor. În precedentele ocazii, clujenii s-au impus în 2016 cu 82-75, în 2018 cu 64-61, iar în 2020 cu 68-61.


„Ne-am dorit foarte mult trofeul”

Antrenorul Mihai Silvășan a arătat, la finalul meciului, că este foarte fericit de câștigarea trofeului și că „le va oferi băieților o pauză binemeritată”.

„Este al doilea trofeu al sezonului. Sunt foarte fericit pentru băieții mei că au reușit să arate extrem de bine în seara asta. Nu conta adversarul, noi ne-am dorit foarte mult trofeul, cum de altfel ne dorim să câștigăm fiecare competiție din România. Băieții au arătat o motivație exemplară, caracter și fiecare jucător și-a făcut treaba înspre scopul nostru comun, și anume să câștige. Mă bucură apărarea pe care am etalat-o în această seară. Vom avea o pauză binemeritată, le voi da câteva zile libere, apoi vom începe munca pentru partea a doua a sezonului. Szentkuti este un jucător de perspectivă, matur pentru vârsta lui. Nu trebuie să îl uităm nici pe Lăpuște, care a jucat foarte curajos. Roschnafsky nu a intrat, dar e un tânăr de perspectivă. Mă bucur că s-au ridicat la nivelul competiției și ne-au ajutat să câștigăm. Nu avem de unde să știm dacă aceasta va fi și finala campionatului. Se mai pot întâmpla multe. Succesul depinde de mulți factori, noi momentan ne bucurăm și ulterior vom lua fiecare meci în parte, la victorie”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania.


La rândul său, Akos Szentkuti, jucător U-BT, a spus că a fost surprins să fie desemnat cel mai bun jucător U23 și că este nespus de fericit de câștigarea trofeului.

„A fost o experiență extraordinară să câștig primul trofeu cu echipa de seniori și să și contribui la această performanță. Nu mă așteptam să primesc distincția de cel mai bun jucător U23. Nu pot să descriu în cuvinte cum mă simt. Ne vom lupta cât de tare putem și sunt sigur că vom putea câștiga și campionatul. Antrenorul m-a introdus mult și mi-a oferit multă încredere. M-am bucurat de această șansă și simt că voi juca cu mult mai multă încredere”, a spus Akos Szentkuti, jucător U-Banca Transilvania.

Emil Boc: „Felicitări campioanei!”

Primarul Emil Boc a transmis felicitări echipei, pe pagina sa de Facebook, în numele comunității.

„Felicitări campioanei U-BT Cluj-Napoca pentru câștigarea Cupei României! Palmaresul echipei clujene de baschet masculin a fost completat, prin victoria din această seară de la Constanța, cu a cincea Cupă a României.

Mulțumesc echipei și staff-ului tehnic U-BT Cluj-Napoca, în numele comunității clujene, pentru momentele pe care ni le oferiți și pentru exemplul extraordinar pe care îl dați generațiilor care vin! Rămânem alături de voi și, ca întotdeauna, suntem mândri de voi!”, a transmis edilul.

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca a ajuns în finala Cupei României. Cine este adversara pentru trofeu

Ultimele Stiri
abonare newsletter