Sport

Budućnost Podgorica, cea mai titrată echipă din Muntenegru, adversara echipei U-BT în EuroCup

U-Banca Transilvania continuă meciurile tari din BKT EuroCup, iar miercuri seara va juca împotriva celor de la KK Budućnost Podgorica.

Un nou meci pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup/  Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Un nou meci pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania continuă meciurile tari din BKT EuroCup, iar miercuri seara va juca împotriva celor de la KK Budućnost Podgorica. Confruntarea se va desfășura la BTarena. Fluierul de start se va da la ora 19:00.

 


Cu un palmares ce cuprinde 14 titluri și 15 Cupe ale Muntenegrului, Budućnost este una dintre cele mai importante grupări din spațiul ex-iugoslav. Echipa a fost fondată în anul 1949 și a cucerit prima dată campionatul în anul 1958. Mai târziu, formația din Podgorica a câștigat trei Cupe ale Iugoslaviei și a debutat pe plan european odată cu sezonul 1985-1986.

CITEȘTE ȘI:
U-BT Cluj-Napoca și Dinamo București se întâlnesc pentru a doua oară în acest sezon

După destrămarea Iugoslaviei, Budućnost a continuat în Liga Yuba, care unea participante din Serbia și Muntenegru. Acolo, viitorii oponenți au ieșit de trei ori campioni. De-a lungul timpului, la Budućnost au evoluat nume importante, precum Žarko Paspalj, Duško Ivanović, Žarko Čabarkapa sau Igor Rakočević. Totodată, Nemanja Gordić a jucat 8 ani la Budućnost. 


În prezent, echipa este antrenată de Petar Mijović, în vreme ce Gavrilo Pajović este manager general. În lot se regăsesc, pe lângă baschetbaliștii muntenegreni, 7 americani, un francez și un sârb. Căpitan este Petar Popović, un fundaș de 27 de ani, care s-a transferat la Budućnost de la Mega Leks. Sârbul Marko Jagodić-Kuridža a venit de la Steaua Roșie Belgrad, pe când americanul Brandon Paul a îmbrăcat ultima dată maioul celor de la Ratiopharm Ulm. Desemnat în 2021 cel mai bun tânăr jucător din Champions League și câștigător al Cupei Franței în 2023, Yoan Makoundou a sosit la Podgorica de la AS Monaco. 

KK Budućnost Podgorica a început cu dreptul stagiunea, ocupând poziția fruntașă în Liga Adriatică. Elevii lui Petar Mijović au la activ patru victorii din tot atâtea posibile, trecând ultima dată de Cibona Zagreb, scor 93-85. În schimb, alb-albaștrii au același bilanț ca U-Banca Transilvania în BKT EuroCup, și anume 2 succese, respectiv o înfrângere.


Referitor la Podgorica, acesta este cel mai mare oraș și capitala Muntenegrului. Are peste 150.000 de locuitori, iar numele „Podgorica” are sensul de „sub Gorica”, ceea ce înseamnă „deal mic” sau „colină”. Din 1946 și până în 1992, orașul se numea Titograd, după numele liderului comunist Iosip Broz Tito. Ca atracții turistice, amintim cascada Vodopad, Podul Ribnica, vechi din secolul V, precum și Mănăstirea Ostrog. 

Silvășan: „Jucăm un meci cu o echipă talentată”

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-Banca Transilvania și jucătorul Karel Guzmán au vorbit despre meciul de miercuri seară.


„Jucăm un meci cu o echipă talentată. Au mulți jucători care pot face diferența, sunt o echipă completă, cu o rotație lungă. Jucăm acasă și evident că victoria este lucrul la care ne gândim. Sper să fie prezenți cât mai mulți suporteri, să ne ajute și să ne bucurăm împreună la finalul meciului. Vom vedea în următoarele ore cum va fi Jarell Eddie. El e singurul jucător cu anumite probleme medicale, nu s-a antrenat nici luni, dar noi sperăm să ne putem baza pe el la meci”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj-Napoca.

„Vom încerca să ne respectăm planul, să jucăm colectiv și să fim agresivi. Suntem motivați să obținem o nouă victorie în EuroCup, în special că jucăm acasă, în fața fanilor. Le transmitem că avem nevoie de sprijnul lor, ca de fiecare dată. Le promitem că ne vom lupta pentru fiecare minge și vom da totul să obținem o victorie. Buducnost are jucători de calitate, care pot înscrie multe puncte, dar cred că avem atuurile noastre”, a transmis Karel Guzmán, jucător la U-Banca Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj a suferit primul eșec din EuroCup. Silvășan: „Ne-au lipsit efortul și spiritul de luptă”

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește la Sala Sporturilor „Horia Demian” pe SCM Timișoara. Silvășan: „Obiectivul nostru este să câștigăm meciul”

abonare newsletter