Sport

Victorie în primul meci. U-BT Cluj-Napoca s-a impus în fața finalistei EuroCup din 2023

U-BT Cluj-Napoca a învins echipa Turk Telekom Ankara, miercuri seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul său meci din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup

Jucătorul de baschet Karel Guzman/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Jucătorul de baschet Karel Guzman/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-BT Cluj-Napoca a învins echipa Turk Telekom Ankara cu scorul de 80-71 (28-14, 22-12, 9-26, 21-19), miercuri seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul său meci din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

 


Campioana României a păşit cu dreptul în a doua competiţie ca importantă în baschetul masculin de pe continent (după Euroligă), chiar în faţa finalistei din sezonul trecut.

CITEȘTE ȘI:
U-BT Cluj a câștigat primul meci de acasă în Liga Națională. Silvășan: „A fost un meci intens”

Clujenii au avut o primă jumătate de meci excepţională, iar la pauză aveau un avans neverosimil pe tabelă, 50-26. Însă a urmat un sfert catastrofal, în care „U” a marcat doar 9 puncte (9-26 parţial). Echipa antrenată de Mihai Silvăşan a făcut un ultim sfert solid şi a obţinut o victorie importantă.


Cei mai buni de la „U” au fost Brice Jones jr, cu 14 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Karel Guzman, cu 14 p, 4 rec, Dennis Seeley, 12 p, 3 rec, Andrija Stipanovic, 10 p, 6 rec.

De la echipa turcă s-au evidenţiat Tyrone Wallace, cu 18 puncte, James Palmer jr, cu 11 p, 6 rec, şi Okben Ulubay, 12 p, 3 rec. În alt meci din Grupa B, marţi, ratiopharm Ulm a dispus de Dolomiti Energia Trento cu 80-70.


Miercuri au loc alte două partide, Aris Midea Salonic - Dreamland Gran Canaria (campioana en titre) şi Buducnost VOLI Podgorica - 7bet-Lietkabelis Panevezys, iar joi se va juca întâlnirea game Mincidelice JL Bourg-en-Bresse - Slask Wroclaw.

Clujenii vor juca în etapa a doua cu echipa poloneză Slask Wroclaw, în deplasare, pe 11 octombrie. În sezonul trecut din EuroCup, U-BT Cluj-Napoca a ocupat penultimul loc în grupă (9), cu cinci victorii din 18 partide.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de copii s-au întâlnit cu echipele U-BT și „U” Cluj la baza sportivă „La Terenuri” FOTO

U-BT Cluj își completează lotul. Campioana României a bătut palma cu Adam Mokoka, un baschetbalist care a evoluat la Chicago Bulls

Ultimele Stiri
abonare newsletter