Sport

U-BT Cluj își completează lotul. Campioana României a bătut palma cu Adam Mokoka, un baschetbalist care a evoluat la Chicago Bulls

Campioana României a bătut palma cu Adam Mokoka, un baschetbalist francez care a evoluat în trecut la Chicago Bulls.

Campioana României a bătut palma cu Adam Mokoka, un baschetbalist francez care a evoluat în trecut la Chicago Bulls/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Campioana României a bătut palma cu Adam Mokoka, un baschetbalist francez care a evoluat în trecut la Chicago Bulls/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania își întărește lotul înaintea debutului în EuroCup. Campioana României a bătut palma cu Adam Mokoka, un baschetbalist francez care a evoluat în trecut la Chicago Bulls.

 


Potrivit U-BT Cluj-Napoca, Mokoka este născut la Paris și a împlinit în iulie vârsta de 25 de ani. Acesta măsoară 1.93 metri și poate fi folosit pe poziția de fundaș. Adam a făcut junioratul la BCM Gravelines-Dunkerque, activând totodată în naționala Franței. Astfel, el a ieșit campion european la categoriile U16 și U18. 

CITEȘTE ȘI:
U-BT Cluj-Napoca, în fața primelor meciuri din noul sezon. Silvășan: „Începem extrem de tare”

Totodată, a participat la Campionatul Mondial U19 din 2017, desfășurat în Egipt. Atunci, Mokoka a înregistrat medii de 6.4 puncte în maioul reprezentativei Cocoșului Galic.


La nivel de club, Mokoka a jucat la BCM Gravelines din 2015 până în 2018, fiind desemnat cel mai bun tânăr jucător din ProA. Ulterior s-a transferat în Serbia, la Mega Bemax, pentru a face pasul spre NBA în 2019. 

Francezul a prins două sezoane la Chicago Bulls, totalizând 25 de partide în cea mai importantă ligă a planetei. Pe 6 februarie 2020, Adam a impresionat pe parchetul celebrei United Center, când a înscris 15 puncte pe finalul partidei cu New Orleans Pelicans. Atunci, Mokoka evoluase doar 6 minute.


De asemenea, Mokoka a jucat în G-League la Windy City Bulls și Austin Spurs, pentru ca mai apoi să revină în Europa, la Nanterre. În stagiunea precedentă, Mokoka a îmbrăcat maioul foștilor adversari ai U-BT din EuroCup, Reyer Veneția.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă după meciurile amicale din Serbia

Akos Szentkuti a plecat de la U-BT. Jucătorul de baschet a decis să continue în străinătate

Ultimele Stiri
abonare newsletter