Sport

Emil Boc, după cele două scandaluri de la CFR Cluj: „Trebuie să știi să și pierzi”

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a reacționat la cele două conflicte iscate la meciurile CFR-ului.

Primarul Emil Boc /FOTO: Emil Boc - Facebook Primarul Emil Boc /FOTO: Emil Boc - Facebook

 

 


CFR Cluj a trecut printr-o perioadă mai dificilă, iar acest lucru s-a văzut în ultimele două meciuri, cel cu Farul Constanța și FC U Craiova.

 


Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, s-a dus glonț la finalul meciului dintre CFR Cluj și Farul Constanța către fotbaliștii Farului și i-a mustrat că nu s-au dat la o parte în ultimul meci. Clujenii au fost la un pas să piardă calificarea în cupele europene, dar au fost ajutați de Sepsi care au bătut pe Universitatea Craiova.

Petrescu nu l-a uitat nici pe Gică Hagi, căruia i-a adresat cuvinte dure care l-ar fi făcut pe Hagi să zâmbească ironic. Antrenorul ardelenilor a fost aproape să se ia la bătaie cu Zoli Iasko, directorul sportiv al Farului Constanța.


De asemenea, nici meciul de joi seară dintre CFR Cluj și FC U Craiova nu a scăpat de momente neplăcute. Partida a fost presărată cu multe faze controversate de arbitraj, iar Adrian Mititelu, patronul oltenilor, este convins că totul a fost premeditat. Adrian Mititelu a declarat la emisiunea Fotbal Club că antrenorul Istvan Kovacs a luat decizii în favoarea celor de la CFR Cluj.

Boc: „În sport trebuie să știi să și pierzi”

Prezent la un post de radio local, Emil Boc, a comentat cele două incidente de la CFR Cluj. Edilul l-a felicitat pe Dan Petrescu că și-a cerut scuze în urma scandalului de la meciul cu Farul Constanța.


„Mi-a lăsat un gust amar atitudinea celor de la Craiova. Adică să contești orice de dragul de a contesta nu mi s-a părut că asta trebuie să transmită sportul (…) La fel, fac o paralelă cu meciul CFR - Farul Constanța. Eu mă bucur din suflet că Dan Petrescu a revenit și și-a cerut scuze față de Hagi și Farul. A înțeles că a fost un gest deplasat și așa a și fost, a fost un gest necugetat și un gest la nervi. Este un gest care nu se face la ce nivel de valori au Gică Hagi și Dan Petrescu (…) În sport trebuie să știi să și pierzi. Îl felicit pe Dan Petrescu pentru c-a recunoscut c-a greșit și și-a cerut scuze față de colegul lui din generația de aur, Gică Hagi. Așa este normal, într-o lume civilizată. Fiecare mai avem momente de nervi, de rătăcire, dar important e să realizezi când greșești și să-ți strângi mâinile cu adversarul.

Nu mi-a plăcut deloc reacția oltenilor în meciul de aseară. Craiova ar trebui să se uite în propria ogradă înainte de a acuza (…) Jucătorul lor trebuia să-și cenzureze intervenția, știind că mai are un galben”, a declarat edilul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pleacă sau nu Petrescu de la CFR Cluj în Coreea de Sud? „Bursucul”: „Vreau să fiu fără fotbal o perioadă”

CFR Cluj – FC U Craiova 1948, 1-0. Echipa din Gruia, calificată în Conference League

abonare newsletter