Sport

CFR Cluj, înfrângere în fața Farul Constanța, scor 2-1. Intră la baraj cu FCU Craiova pentru Conference League

CFR Cluj a pierdut meciul cu campioana en-titre, Farul Constanța, scor 2-1, jucat duminică seară în Gruia.

CFR Cluj, înfrângere pe teren propriu în fața Farul Constanța. FOTO: Facebook/ CFR Cluj CFR Cluj, înfrângere pe teren propriu în fața Farul Constanța. FOTO: Facebook/ CFR Cluj

 

 


În ultima etapă a play-off-ului, Farul Constanța s-a impus în fața celor de la CFR Cluj, scor 2-1. Tot duminică seară, Universitatea Craiova pierdut pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0. , iar cele două echipe se vor duela pentru ultimul loc de Conference League. 

 


Cu toate că gazdele au început meciul cu dreptul și au deschis scorul prin golul marcat de Daniel Bîrligea în minutul 15, constănțenii au preluat conducerea meciului spre finalul primei reprize. Louis Munteanu a marcat în minutul 42 al partidei, astfel egalitatea a fost restabilită la pauză. Mai mult, Munteanu era la un pas să o aducă în avantaj pe Farul înaintea pauzei, dar atacantul oaspeților a irosit o lovitură de la 11 metri.

În repriza secunda, constănţenii au primit al doilea penalti, după un fault al lui Burcă la Louis Munteanu. Acelaşi jucător a executat lovitura de pedeapsă şi a marcat, în minutul ‘61, aducând oaspeţii în avantaj. CFR, care a avut o bară prin Nana Boateng (65), nu a reuşit nici măcar egalarea, deşi a dominat până la final. După fluierul final au urmat momente tensionate, cu jucătorii CFR-ului şi antrenorul Dan Petrescu pe teren, protestând, iar Andrei Burcă a primit cartonaş roşu.


Universitatea Craiova nu a reuşit să profite de pasul greşit făcut de CFR Cluj, pierzând acasă cu ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 0-1. Unicul gol al partidei a fost înscris de Marius Ştefănescu (90+4), după un meci slab făcut de echipa antrenată de Eugen Neagoe.

Cel mai bun jucător al craiovenilor a fost portarul Laurenţiu Popescu, care a avut mai multe intervenţii remarcabile, inclusiv la şutul lui Ion Gheorghe (65), pe care l-a deturnat în bara transversală.


Universitatea avea nevoie de o victorie şi ca formaţia clujeană să nu câştige cu Farul pentru a juca barajul de Europa Conference League.

FC CFR 1907 Cluj - FC Farul Constanţa 1-2 (1-1), Stadion „Dr. Constantin Rădulescu” - Cluj Napoca


Au marcat: Daniel Bîrligea (15), respectiv Louis Munteanu (42, 62 - penalty).

Louis Munteanu a ratat un penalty în min. 45 (Simone Scuffet a apărat).

Cartonaş roşu: Andrei Burcă (CFR, după meci).

Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti); al patrulea oficial: Szabolcs Kovacs (Carei)

Arbitru video: Sorin Costreie (Buftea); arbitru asistent video: Rareş George Vidican (Satu Mare)

Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) - CCA, Dan Potocianu (Bucureşti) - LPF

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Va rămâne Dan Petrescu la CFR Cluj și din sezonul viitor?

Ultimele Stiri
abonare newsletter