Sport

U-BT, campioana României pentru al treilea an consecutiv

U-BT Cluj-Napoca a câștigat meciul de duminică seară împotriva CSM CSU Oradea și devine din nou campioana României la baschet masculin.

Explicație foto: U-BT Cluj, al patrulea titlu naţional, câştigat în faţa CSM Oradea. FOTO: Facebook/ U-BT Cluj-Napoca Explicație foto: U-BT Cluj, al patrulea titlu naţional, câştigat în faţa CSM Oradea. FOTO: Facebook/ U-BT Cluj-Napoca

 

 


Victorie entuziasmantă la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, duminică seară. U-BT Cluj-Napoca a învins rivala CSM Oradea, scor 70-59 și devine, pentru al treilea an consecutiv, campioana României. 

 


Meciul s-a jucat în fața a 10.000 de spectatori, fiind înregistrat un nou record în Liga Națională. Alb-negrii conduceau cu 3-2 după primele cinci jocuri.

Clujenii s-au impus cu scorul de 70-59 (35-35), în cea de-a şasea confruntare din şapte programate cu CSM Oradea. Principalii marcatori ai partidei au fost Gordic (14 puncte), Guzman (11 puncte), Căţe (10 puncte), Stipanovic (10 puncte) pentru U-BT Cluj, respectiv Markovic (13 puncte) și Ogden (10 puncte) pentru CSM Oradea. 


Trei trofee pentru U-BT

Datorită acestui succes, U-BT Cluj-Napoca a încheiat sezonul 2022-2023 cu trei trofee: campionatul național, Cupa României și SuperCupa României.

La ceremonia de decernare a medaliilor şi a tricourilor de campioni a fost prezentă şi preşedintele FRB, Carmen Tocală, dar şi invitaţi din lumea fotbalului, între care și Gică Popescu. Și primarul Emil Boc s-a aflat duminică seară în tribune și a sărbătorit alături de clujeni victoria celor de la U-BT Cluj-Napoca: „U-BT Cluj-Napoca, din nou Campiona României la baschet masculin! Victorie entuziasmantă 70-59 împotriva CSM Oradea în Sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca! Felicitări echipei și admirație, respect Galeriei «U» și extraordinarului public din Sala Polivalentă!”, a transmis edilul clujean.


Ambele finaliste au jucat în acest sezon în cupele europene, CSM Oradea până în faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup, fiind la un pas de sferturi, iar U-BT Cluj a încheiat pe locul 9 în grupa A din EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului. 

U-BT Cluj a adunat 4-2 la general în seria cu CSM Oradea, iar scorurile meciurilor anterioare au fost: 73-79, 83-93, 80-70, 86-80, 81-62. Bihorenii au inaugurat seria cu un succes pe teren propriu, 79-73. În a doua partidă, CSM CSU Oradea a câştigat cu 93-83. Seria s-a mutat la Cluj-Napoca, iar alb-negrii şi-au apărat propriul teren. Afişând multă determinare şi împinşi de la spate de peste 9.500 de fani, clujenii şi-au adjudecat jocul III cu 80-70. Două zile mai târziu, ei s-au impus cu 86-80.


Ultima dată când trupa clujeană a jucat un meci VI în finala Ligii Naţionale a fost în 2011, când a scris istorie, prin reuşita de senzaţie a lui Tyler Morris, împotriva Ploieştiului. De asemenea, U-BT a mai disputat finale în 2017, 2021 şi 2022, dar acestea s-au încheiat într-un număr mai mic de jocuri.

Record de spectatori, la finală

Finala Ligii Naţionale din 2023 s-a jucat în fața unui număr record de fani, cu cele două arene umplute la capacitate maximă şi cu spectacole incendiare în tribunele din România. La meciul 6, U-BT Cluj a reţinut 200 de bilete pentru vânzare la casă, începând cu ora 12.00, iar fanii s-au aşezat la coadă de la primele ore ale zilei. Tichetele au fost vândute în câteva minute. În total, la cele şase meciuri din finală au asistat 44.510 spectatori.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT a câștigat al patrulea meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin. Silvășan: „Un meci demn de o finală”

abonare newsletter