Sport

CFR Cluj, inclusă într-un top realizat de UEFA! Elevii lui Dan Petrescu au excelat în Conference League la acest capitol

CFR Cluj a fost inclusă de UEFA într-un top după performanțele din Conference League.

CFR Cluj a fost inclusă de UEFA  într-un top /FOTO: CFR Cluj - Facebook CFR Cluj a fost inclusă de UEFA într-un top /FOTO: CFR Cluj - Facebook

 

 


Chiar dacă a fost eliminată din play-off-ul Conference League, CFR Cluj se poate mândri cu o performanță notabilă în cupele europene. Echipa campioană a României a terminat pe locul al doilea în grupa sa din UEFA Conference League, împreună cu Slavia Praga, Ballkani și Sivasspor, reușind astfel să se califice în primăvara europeană. În această etapă a competiției, CFR Cluj a întâlnit-o pe Lazio, însă nu a reușit să treacă de echipa italiană, fiind eliminată din prima etapă eliminatorie.
 

Cu toate acestea, CFR Cluj se numără printre echipele cu cele mai puține goluri primite în actualul sezon din UEFA Conference League. Campioana României a reușit să încheie 4 meciuri fără gol primit, fiind depășită doar de Lech Poznan din Polonia și West Ham din Anglia, care au înregistrat 6, respectiv 5 meciuri fără gol primit.


CFR Cluj este pe locul 3 al echipelor cu cele mai multe meciuri fără gol primit /FOTO:  europacnfleague - Instagram



Banii primiți din Conference League

Echipa condusă de Neluțu Varga a câștigat 2.94 milioane de euro pentru participarea în grupele Conference League. Ulterior, CFR Cluj a înregistrat 10 puncte și s-a clasat pe locul doi în grupă, ceea ce a dus la încasarea a încă 1.66 milioane de euro din partea UEFA.

Conform regulamentului UEFA, o victorie în faza grupelor Conference League aduce o recompensă de 500.000 de euro, în timp ce un meci terminat la egalitate este răsplătit cu 166.000 de euro.


Adițional, CFR Cluj a primit 600.000 de euro datorită calificării în primăvara europeană ca echipă de pe poziția a doua. În cazul în care ar fi reușit să treacă de Lazio, echipa din Ardeal ar fi mai câștigat încă 600.000 de euro din partea UEFA.

În total, CFR Cluj a încasat 5.2 milioane de euro din participarea sa în cupele europene în acest sezon.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj ar putea juca în Ghencea meciul cu FCSB

CFR Cluj a realizat trei transferuri pe modelul lui Emmanuel Yeboah

Ultimele Stiri
abonare newsletter