Sport

Se încing spiritele înainte de derby-ul Clujului. Ofensă la adresa suporterilor din Gruia. Ce au făcut „Șepcile Roșii”

Fanii Universității „au deschis scorul” înaintea dublei cu CFR Cluj din Campionat și Cupa României. Ultrașii alb-negri au reușit să captureze mai multe streaguri și un banner pregătit de rivalii feroviari înaintea confruntărilor directe dintre cele două echipe clujene.

sursă foto Facebook Șepcile Roșii sursă foto Facebook Șepcile Roșii

 

Dorința echipei de fotbal CFR Cluj de a juca pe Cluj Arena a reaprins spiritele în oraș. 

Primarul Emil Boc a făcut apel la calm și speră că nu vor exista evenimente violente între fanii celor două rivale din oraș.


Totodată, primarul susține că partida directă dintre „U" și CFR trebuie să ofere un exemplu de fair-play.

„Sunt convins că meciul «U»-CFR va fi un model de fair-play. În cele din urmă toți suntem clujeni. Să arătăm că suntem capabili să gestionăm un asemenea eveniment. Sportul și violența nu trebuie să meargă mână-n mână. Poți să-ți susții favoriții și într-un mod civilizat, demn de un oraș european. Cei care au tangență cu violența să își dezvolte capacitățile în alte părți. Sportul și violența nu merg mână în mână”, a declarat primarul Emil Boc.


Fanii „U Cluj au afișat bannere în Gruia

Luna trecută, „Șepcile Roșii”, suporterii echipei „U” Cluj, au afișat două bannere jignitoare la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia.

Pe cele două bannere erau afișate mesajele „Someșul vreți să-l traversați/Grijă mare, să nu vă înecați” și „Când cobori din deal în vale/Ai șanse să-ti rupi picioare”.


„Peluza Vișinie”, suporterii echipei CFR Cluj, le-au întors U-iștilor cu aceeași monedă și au adunat cele două bannere și le-au aruncat la vedere în zona Cluj Arena.

„Prin Gruia de negăsit, v-am lăsat gunoaiele la poartă, aşa repede ați fugit?”, au transmis suporterii echipei CFR Cluj.


„U” – CFR, două meciuri în patru zile pe Cluj Arena

Universitatea şi CFR se vor întâlni pe 20 și 23 octombrie pe Cluj Arena. Astfel, meciul din Cupa României „U” – CFR se va disputa pe 20 octombrie, iar după trei zile va urma derby-ul din ultima rundă a turului Superligii. Ambele meciuri vor avea loc pe Cluj Arena.

U și CFR nu s-au mai întâlnit din aprilie 2015, când, de asemenea, au jucat două partide la interval de câteva zile. Atunci, studenții au reușit să se impună în ambele întâlniri, cu 1-0 în Campionat și după lovituri de departajare în semifinalelele Cupei României. Victoriile au fost însă doar o palidă consolare pentru Șepcile Roșii, întrucât în finala Cupei au fost învinși de FCSB, iar în campionat au retrogradat.

CITEȘTE ȘI:

Invazie de șobolani pe Cluj Arena? 10.000 de euro pentru deratizare cu „grad de infestare ridicat”

Eugen Neagoe vrea un gazon nou pe Cluj Arena. Ce le promite fanilor Universității?

POZA ZILEI! Jucătorii de la Slavia Praga, respect față de suporterii dezamăgiți de dubla înfrângere cu CFR Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter