Administrație

Invazie de șobolani pe Cluj Arena? 10.000 de euro pentru deratizare cu „grad de infestare ridicat”

Cluj Arena plină de șobolani, șoareci, purici și căpușe? Asta reiese din documentele Consiliului Județean care caută firmă care să deratizeze tot stadionul. Mai mult, conducerea Cluj Arena spune se va avea în vedere „un grad de infestare ridicat cu șoareci și șobolani”.

sursă foto Facebook Cluj Arena sursă foto Facebook Cluj Arena

 

Consiliul Județean Cluj plătește 10.000 de euro pe servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare a suprafețelor „cu substanțe omologate” pentru Cluj Arena pentru care va plăti 46.470 lei fără TVA pe un contract valabil până la finalul anului.


„Achiziția este necesară pentru buna desfășurare a activității curente”, se arată în caietul de sarcini.

„Serviciile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare sunt necesare în scopul eliminării sau prevenirii apariției unor focare de infecție, a unor epidemii, boli infecțioase, daune materiale ca urmare a înmulțirii în sediul Direcției de Administrare și Exploatare a stadionului Cluj Arena a insectelor (țânțari, muște, gândaci de bucătărie, ploșnițe, purici, furnici, căpușe), rozătoarelor (șoareci, șobolani), bacteriilor, germenilor microbieni specifici anumitor boli. Dezinsecția va urmări distrugerea insectelor dăunătoare și a celor parazite (țânțari, muște, gândaci de bucătărie, ploșnice, purici, molii, furnici, căpușe) utilizându-se insecticide. Substanța chimică activă ce stă la baza insecticidului va trebui să aibă un spectru larg de acțiune asupra întregii game de insecte. Aplicarea se va face prin pulverizare în încăperi și spații închise, pe pereți, în colțuri, pe plafoane și pardoseli, utilizându-se pompe manuale sau pulverizatoare de mare presiune. În încăperile în care se află aparatură tehnică, lucrările de dezinsecție se vor realiza fără a fi afectate echipamentele. Utilizarea insecticidului nu trebuie să aibă efecte negative asupra plantelor, animalelor, pereților sau mobilierului. Deratizarea va urmări eliminarea prin otrăvire a rozătorelor (șoareci/șobolani). Se va avea în vedere un grad de infestare ridicat cu șoareci și șobolani”, se mai menționează în documentul citat.


Spațiile unde se vor efectua serviciile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare sunt: tribuna I - subsol, parter, etajele 1-5, tribuna II – subsol, parter, peluza I – subsol, parter, peluza II – subsol, parter. Vorbim de o suprafață totală de 43.027 metri pătrați.

Cel mai modern stadion al Clujului, „bijuteria” de Champions League, cum a fost denumită de-a lungul timpului, a fost inaugurat în octombrie 2011. Stadionul „Cluj Arena” are un număr de 30.335 de scaune, în diferite nuanţe de gri. Costurile arenei s-au ridicat la 44 de milioane de euro cu TVA, 70% din bani fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean Cluj, iar restul de 30% au fost alocaţi de Guvernul României.


„U” – CFR, două meciuri în patru zile pe Cluj Arena

Universitatea şi CFR se vor întâlni pe 20 și 23 octombrie pe Cluj Arena. Astfel, meciul din Cupa României „U” – CFR se va disputa pe 20 octombrie, iar după trei zile va urma derby-ul din ultima rundă a turului Superligii. Ambele meciuri vor avea loc pe Cluj Arena.

CITEȘTE ȘI:

Eugen Neagoe vrea un gazon nou pe Cluj Arena. Ce le promite fanilor Universității?

CFR a cerut oficial să joace pe Cluj Arena. Care va fi mișcarea lui Tișe?

Comercianții de pe Aleea Stadionului vor fi relocați! Ce spune Alin Tișe despre noile chioșcuri din zona Cluj Arena. „Modernizăm zona"

abonare newsletter