Sport

România, ultima în grupă și după meciul cu Finlanda! „Tricolorii” încearcă să evite retrogradarea

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Finlandei, 1-1 (0-1), vineri seara, pe Stadionul Olimpic din Helsinki, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

aţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Finlandei, 1-1 (0-1), vineri seara, pe Stadionul Olimpic din Helsinki, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor/ FOTO: frf.ro aţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Finlandei, 1-1 (0-1), vineri seara, pe Stadionul Olimpic din Helsinki, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor/ FOTO: frf.ro

 

 


„Tricolorii” au obţinut doar un punct după un joc bun, în urma căruia meritau mai mult. Selecţionata României este în continuare pe ultimul loc în grupă şi riscă să retrogradeze în al treilea eşalon valoric al competiţiei.

 


Teemu Pukki (12) a marcat golul gazdelor, iar Florin Tănase (52) a egalat după pauză.

Finlanda a deschis scorul cu un șut de la 16 metri

Finlanda a deschis scorul la prima sa fază consistentă de atac, prin Pukki (12), cu şut de la 16 metri, după o minge respinsă greşit de Bancu. Pukki a fost aproape de a majora diferenţa (25), însă a tras pe lângă poartă după o eroare a aceluiaşi Bancu.


Echipa antrenată de Edward Iordănescu a preluat controlul jocului şi a dominat meciul, însă a făcut-o destul de steril, cu puţin ocazii de gol, în faţa unei echipe care s-a apărat organizat cu cinci jucători pe linia de fund. Răzvan Marin a şutat de la circa 20 de metri (26), însă mingea a fost prinsă de portar.

Cel mai bun moment al echipei României s-a consemnat în minutul 33, când Sorescu a şutat din marginea careului, iar Hradecky a scăpat mingea în bară. Faza a continuat, iar centrarea lui Raţiu a căzut pe transversală, ulterior reluarea lui Tănase fiind deviată în corner. În finalul primei reprize, Bancu (39) şi-a încercat şansa din marginea careului, dar a trimis pe lângă poartă.


România a început în forţă repriza secundă, iar şutul lui Sorescu, de la 15 metri, a fost prins de Hradecky (50). Un minut mai târziu, acelaşi Sorescu a trimis puţin pe lângă cu o lovitură de cap la cetrarea lui Bancu.

Tricolorii au egalat în min. 52, când Sorescu a colaborat foarte bine cu Bancu pe partea stângă, iar căpitanul Universităţii Craiova a centrat în marginea careului mic, de unde Florin Tănase a împins mingea în plasă.


Finlanda a ieşit la joc după egalare, dar Man a fost periculos la poarta lui Hradecky, şutul său din marginea careului mare fiind prins în doi timpi de portarul gazdelor (60). Nordicii au încercat să găsească o breşă în apărarea noastră, fără succes, România fiind mai aproape de gol, în min. 80, când şutul lui Stanciu de la circa 22 de metri, a trecut milimetric pe lângă poartă.

România a avut şansă şi a scăpat fără al doilea gol din partea nordicilor

Gazdele au avut două contre foarte periculoase, dar România a avut şansă şi a scăpat fără gol. Kaellman (84) a şutat pe lângă poartă, iar Kairinen (90) a ratat reluarea din faţa porţii. România a încheiat meciul în atac, însă şutul lui Cicâldău a fost respins de Hradecky (90+5), iar cornerul care a urmat a rămas fără rezultat.

România a încheiat cu o posesie mai bună (53%-47%) şi cu mai multe şuturi spre poartă, 16-7 (6-1 pe poartă), existând un progres semnificativ faţă de precedentele meciuri din mandatul lui Edward Iordănescu.

România a jucat până acum de 13 ori contra Finlandei şi nu a pierdut niciodată, având 9 victorii şi 4 egaluri. În iunie, pe stadionul Rapid-Giuleşti, tricolorii s-au impus cu 1-0, prin golul lui Bancu.

În celălalt meci al grupei, Bosnia-Herţegovina a învins Muntenegru cu 1-0 şi şi-a asigurat promovarea în Liga A. Pe 26 septembrie au loc ultimele meciuri, România - Bosnia şi Muntenegru - Finlanda. România are nevoie de victorie cu Bosnia şi ca Finlanda să nu câştige la Podgorica.

 

CITEȘTE ȘI:

România-Spania 1-4. Naționala de tineret, lecție de fotbal primită de la spanioli

5 jucători de la CFR Cluj, convocați la primele două reprezentative ale României

abonare newsletter